Freeze Frame RTL LATE NIGHT 16-3

Ballerina Rachel Oomens stopt door hersentumor

Ballerina bij Het Nationale Ballet, Rachel Oomens, nam op Eerste Paasdag op emotionele wijze afscheid van haar danscarrière. Maandag 17 april vertelde ze het indrukwekkende verhaal over haar ziekte bij RTL Late Night​.

Op zondag 16 april danste Rachel Oomens haar laatste balletvoorstelling bij Het Nationale Ballet. Wat je niet aan haar stralende buitenkant ziet, is dat haar leven al jarenlang door een kwaadaardige hersentumor wordt bepaald. Ze voelt zich verraden door haar lichaam. 'Het laatste applaus was intens, maar mooi.' Oomens kan fysiek nog door, maar in combinatie met de stres van haar ziekte heeft ze zelf besloten om te stoppen. 

Oomens aan tafel bij RTL LATE NIGHT

Na de diagnose lag de ballerina al binnen een week onder het mes. Oomens werd opgenomen in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Gelukkig kon ze zich geen betere arts voorstellen. Maar helaas kon niet alles van de hersentumor worden weggehaald. Over de levensverwachting kan geen voorspelling worden gedaan. Hoewel dit gemiddeld 9 jaar bedraagt, houdt Oomens zich daar liever niet aan vast. In plaats daarvan geniet ze nu extra veel van haar man en kind. 

Aangegrepen door haar verhaal? Rachel Oomens kan jouw steun gebruiken! Kijk op www.stophet.nl/Rachel.

Meer inspiratie