Ballerina Nina wint So You Think You Can Dance 2011

Ruim een miljoen kijkers hebben gisteren gezien hoe de Belgische klassieke danseres Nina het vierde seizoen van So You Think You Can Dance heeft gewonnen. Ze danste de finale battle tegen de Nederlandse Anna-Alicia.

Anna (24) en Nina (19) dansten eerder in de aflevering samen een jazzdans en werden daarvoor geprezen door juryleden Marco Gerris en Jan Kooijman. Gerris vergeleek het tweetal met twee engeltjes die op aarde neerdaalden. Jurylid Euvgenia was blij dat er twee vrouwen in de finale stonden.

Nina won een geldprijs van € 25.000 euro en een dansopleiding in het buitenland naar keuze. De dansopleiding die ze waarschijnlijk gaat volgen is moderne dans in de Verenigde Staten. Ook won Nina een rol in de nieuwe videoclip van David Guetta, dat beloofde de wereldberoemde DJ toen hij bij een eerdere uitzending te gast was.

De eerste danser die zondagavond afviel was hiphopper Anthony, die samen met Nina 'het gouden koppel' vormde. Hij kon zijn tranen niet bedwingen, maar kreeg wel een staande ovatie van het publiek en de jury. Na de solo's van de drie overgebleven dansers moest ook hiphopper Meysam de show verlaten.

Nu So You Think You Can Dance afgelopen is, blijft er toch genoeg dans over op tv. Vanaf zaterdag 3 december begint Sunday Night Fever, waarin twaalf kandidaten strijden om de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever. Hierin zal Jan Kooijman ook weer te zien zijn.

In het voorjaar van 2012 begint het tweede seizoen van The Ultimate Dance Battle, waar dansers zich nu nog voor kunnen opgeven. Ook voor de volgende editie van So You Think You Can Dance kunnen dansers zich al aanmelden.