Béjart Ballet Lausanne in Carré

Béjart Ballet LausanneHet Zwitsers Béjart Ballet Lausanne voert van 13 tot en met 20 maart drie werken op van de overleden Franse choreograaf Maurice Béjart, tevens de artistiek leider van het ballet. In het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam geeft het dansgezelschap gestalte aan de voorstellingen Ballet for Life, Bolero en Light.

Het Carré betekende veel voor Maurice Béjart. Hij trad er op met zijn eerste choreografie Symphonie pour un Homme Seul. Zestig jaar later is zijn aanwezigheid er nog sterk te voelen, ook in zijn dansvoorstellingen. Ballet for Life, Bolero en Light zijn een ode aan de choreograaf en showman, maar eren ook degenen die volgens Béjart te vroeg gestorven zijn, zoals Freddie Mercury, Mozart en Versace.

Ballet for Life

Ballet for Life vierde haar première op 17 januari 1997 in Parijs en wordt van 13 tot en met 16 maart gespeeld in Carré. De show bevat muziek van Queen en Mozart en is gecombineerd met de mode van Versace. Het is Béjarts ode aan Freddie Mercury, wiens muziek hem inspireerde: “Het was liefde op het eerste gezicht voor de muziek van Queen. Originaliteit, geweld, humor, liefde, alles is er.”

Bolero en Light

Bolero en Light worden op 19 en 20 maart opgevoerd. Ook hier komt Béjarts stem in naar voren: zo is Bolero een ode aan zijn goede vriend en danser Jorge Donn, die de show ooit zelf bij het Béjart Ballet Lausanne danste, en uit Béjart zijn passie voor steden als Venetië en San Francisco in Light.

Informatie

Kaarten voor Ballet for Life, Bolero en Light zijn verkrijgbaar op de website van het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.