Audities voor DDDDD’s kerstproductie Dancing in a Winter Wonderland van start

Een sprookje waarin amateurs, professionals, jong en oud samen op het podium staan, dat is de kerstvoorstelling Dancing in a Winter Wonderland van de Dutch Don’t Dance Division. De audities voor deze productie vinden half september plaats. Amateurs en professionals van 5 tot 65+ kunnen auditie doen.

Dancing in a Winter Wonderland is een echt familievoorstelling waarin kersttradities en winterse vertellingen vanuit de hele wereld samensmelten. Maar liefst 120 dansers doen mee aan dit spektakel dat rond Kerst zes keer wordt opgevoerd. De professionele dansers dansen alle voorstellingen, terwijl de jonge dansers en amateurs opgesplitst worden in twee casts die elk de helft van de voorstellingen zullen dansen. Het Residentie Orkest zal de voorstelling begeleiden met muziek van klassieke componisten als Bach, Vivaldi en Debussy.

Kersttraditie met professionals en amateurs

De voorstelling staat onder leiding van artistiek leiders en choreografen van de DDDDD Rinus Sprong en Thom Stuart. Zij verzorgen ook de choreografieën. Daarnaast zal Hans van Manen dit jaar een korte choreografie verzorgen.

De kerstvoorstelling van De Dutch Don’t Dance Division is al jaren traditie. Van 2008 tot en met 2013 voerde de DDDDD jaarlijks de kerstklassieker De Notenkraker op. Vorig jaar kozen Sprong en Stuart voor het eerst voor de nieuwe vertelling Dancing in a Winter Wonderland, die ook dit jaar te zien is. In deze dansvoorstellingen staan amateurs, professionals en dansvakstudenten elk jaar samen op het podium.

Kijk voor meer informatie over de audities op de website van De Dutch Don’t Dance Division.

Meer inspiratie