Auditie zomercursus van Nederlands Dans Theater in 2014

Vanaf 7 januari 2014 is het mogelijk auditie te doen voor de jaarlijkse zomercursus van het Nederlands Dans Theater. Deze cursus duurt van 4 tot en met 16 augustus en vindt plaats in de studio’s van het dansgezelschap.

Er zijn zestig plaatsen beschikbaar voor de cursus en er wordt geselecteerd tussen dansers van 14 tot 30 jaar. Wie auditie wil doen stuurt een digitale video in met daarin een (gedeelte van) een balletles en een moderne solo. Het artistieke team van NDT selecteert deelnemers op basis van technische ontwikkeling en creativiteit.

Dansactiviteiten

De uitgekozen deelnemers werken volgens een professioneel trainingsprogramma, samengesteld uit een repertoire van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en collega-choreografe Crystal Pite. Verder zijn er improvisatieworkshops en lessen die zich richten op danstechniek. De lessen verschillen per groep, dit is afhankelijk van de gemiddelde leeftijd en het niveau.

Hulp

De kosten voor de cursus bedragen € 1.000,-. De accommodatie is niet bij deze prijs inbegrepen, maar dit is via het Nederlands Dans Theater te boeken. Meer informatie over deze mogelijkheid komt in januari op de website van het dansgezelschap te staan. Verder biedt het Nederlands Dans Theater financiële hulp aan, door middel van een beurs. Bij het uitreiken van de beurs wordt er gekeken naar het talent van de aanvrager en er wordt nagegaan in hoeverre de hulp nodig is.

Informatie

Uitgebreide informatie is te vinden op de website van het Nederlands Dans Theater.