Lauren Brim, alumni PMDS. ©: Juan Manuel Abellan

Auditie Paris Marais Dance School komt naar Amsterdam

Paris Marais Dance School (PMDS) is een nieuwe dansvakopleiding in Parijs – Frankrijk die jong talent voorbereid voor een internationale carrière als danser(es) in professionele dansgezelschappen. Audities vinden plaats door heel Europa, ook in Nederland. Namelijk op zondag 9 april 2017 in Chassé Studio's Amsterdam.

Wil je auditie doen? Schrijf je hier in: www.paris-marais-dance-school.org/en/auditions

Auditie voor PMDS

Studenten doen auditie voor PMDS in hun eindexamen jaar (17-21 jaar, na afronding van hun dans-vooropleiding). De opleiding duurt 1-2 jaar, inclusief Junior Ballet. De training is gebaseerd op klassieke en moderne danstechniek, repertoire en choreografie, inclusief optredens, internationale stages en interdisciplinaire samenwerkingen met kunstenaars, musea, et cetera. Jury bij de dansauditie op zondag 9 april zijn: PMDS oprichters Ghislain de Compreignac en Maggie Boogaart en gast-juryleden Paulo César Mauro en Tim Persent. 

Dansfaculteit geleidt door ex-solisten

Paris Marais Dance School is in 2012 opgericht door twee ex-solisten: Maggie Boogaart (NL), tevens ex-directrice dansgroep Dragon Productions, en Ghislain de Compreignac (F), ex-solist Ballet du Nord, die tevens de hoofdocenten zijn. Internationale gastdocenten bij Paris Marais dance School zijn Maurice Causey, Michael Denard, Tebby Ramasike, David Chase, Patrice Zorzi en meer. Onze locatie in hartje Parijs en samenwerkingen met bijvoorbeeld Musée Rodin, kunstenaar Nick Cave, fotograaf Nikos Aliagas, Musée du Louvre, kunstenaar Lei Mingwei, Centre Georges Pompidou geven onze studenten een rijke ervaring, ter voorbereiding van hun carrière.  

Alumni dansen wereldwijd

Ex-studenten (alumni) dansen nu bij South Bohemian Ballet (Praag), Coyote Dancers (NYC), Karine Sapporta (F), Eliot Smith Company (GB), zie onderstaande video:

Hoe lang duurt PMDS en welke diploma kun je halen?

Onze studie duurt 1-2 jaar, afhankelijk van het beginniveau van de student en eindigt met een diploma van PMDS en begeleiding voor de toegang tot een professioneel dansgezelschap. In het laatste jaar van de opleiding volgen onze studenten het Frans nationaal staatsexamen tot professioneel danser(es): EAT

Mix van talen

PMDS is een internationale dansvakopleiding met internationale docenten en studenten; lessen worden gedoceerd in een mix van Engels, Frans en indien nodig in het Nederlands.

Adres in hartje Parijs

Paris Marais Dance School doceert alle lessen in de studio's van de Centre de Danse du Marais, het oudste dans-centrum in Frankrijk, gelegen in hartje Parijs in de "Marais" en bereikbaar met metro 1 (Hotel de Ville) en metro 11 (Rambuteau) De Marais is bekend als buurt van kunst & mode, met volop musea rondom. Zie: www.paris-marais-dance-school.org/en/acces2/

Meer inspiratie