Artistiek directeur Holland Dance onderscheiden

Samuel Wuersten foto Jochem JurgensSamuel Wuersten, artistiek directeur van Holand Dance heeft van de Franse Orde van Kunst en Letteren de onderscheiding ‘Chevalier des Arts et des Lettres’ ontvangen. Wuersten heeft de onderscheiding gekregen vanwege zijn inzet voor de ontwikkeling van de dans en in het promoten van de Franse hedendaagse dans.

Op 29 april 2011 was Wuersten nog geridderd in de Orde van Oranje-Nassau en heeft nu zijn tweede onderscheiding in minder dan één jaar gekregen. Samuel Wuersten is de leider en drijfveer achter Holland Dance, een presentatiepodium gevestigde namen en jong danstalent.

Samuel Wuersten is geboren in Zwitserland, 1961 en volgde een opleiding aan de Balletschule der Hamburgischen Staatsoper en Rotterdamse Dansacademie. Ook heeft hij les gehad van verschillende docenten in New York. Na zijn opleiding ging hij verder als choreograaf en docent. Na zijn carrière als danser begon hij organisatorische functies te vervullen en is bijvoorbeeld sinds 2005 gast-programmeur van Internationale dans in het Lucent Danstheater.