Podium Dans Annabelle Lopez Ochoa Gil Gomes Leal

Annabelle Lopez Ochoa en Gil Gomes Leal in nieuwe afleveringen Podium Dans

Podium Dans is het wekelijkse dansprogramma van de NTR op NPO 2 extra, waarin choreografen en artistiek leiders van de meest toonaangevende dansgezelschappen uit Nederland aan het woord komen.

In iedere aflevering staat één gast centraal. De aanleiding is een actuele gebeurtenis in de loopbaan van de gast, maar er is ook ruimte voor verdieping en reflectie op de dans in al zijn verschillende verschijningsvormen. Interviews worden afgewisseld met archiefbeelden en fragmenten uit eerdere voorstellingen, documentaires, reportages en dansfilms gerelateerd aan de desbetreffende gast. Hierdoor ontstaat een plek waar de Nederlandse dans de ruimte krijgt die het verdient

2 december – Annabelle Lopez OchoaAnnabelle Lopez Ochoa

Annabelle Lopez Ochoa is een Belgisch-Colombiaanse choreografe. Ze studeerde aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Na 12 jaar aan diverse Europese compagnieën te hebben gedanst, verlegde ze vanaf 2003 haar focus naar de choreografie. Zo creëerde ze recent werk voor onder meer New York City Ballet, English National Ballet, Scottish Ballet en Ballet Moscow. Ze creëert zowel vanuit het hedendaagse als het klassieke bewegingsrepertoire. Op dit moment is ze bezig met een nieuwe avondvullende voorstelling voor het Nationale ballet genaamd Frida. Gebaseerd op het leven van Frida Kahlo.

9 december - Gil Gomes LealGil Gomes Leal

Gil Gomes Leal heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een uitzonderlijk danser tot theatermaker. Nadat hij in Parijs wereld kampioen Hip Hop won, richtte hij zijn eigen dansgezelschap Amenti op. Waarmee hij als bewegingskunstenaar en als dans therapeut workshops en performances geeft. Met vervreemdende en bij vlagen ontregelende bewegingstaal laten de dansers het diepste van hun ziel zien. Zo maakte hij onlangs zijn eerste avondvullende voorstelling voor dansgezelschap Ish: Ayahuasca. De voorstelling, die lovende recensies kreeg, is gebaseerd op zijn eigen psychose en zelf ontwikkelde therapie.

Meer inspiratie