Amsterdam Salsa Festival in februari 2014

Het jaarlijkse Amsterdam Salsa Festival wordt in 2014 gehouden van 7 tot en met 9 februari in het Rhone Congress & Party Centre in Amsterdam. Het festival biedt drie dagen vol muziek, dansworkshops en optredens van internationale artiesten.

Het Amsterdam Salsa Festival bevat een cultureel diverse line-up die bestaat uit een mix van salsa- en zoukdansers. Een paar van de grotere namen op het festival dit jaar zijn de salsagroep Tropical Gem, de salsadanser Maykel Fonts en Adolfo Indacoche, die wereldwijd bekend is door zijn unieke dansstijl waarin hij traditionele mambo combineert met elementen van jazz/modern, flamenco en ballroomdans.

Activiteiten

Op zaterdag en zondag vinden de hele dag dansworkshops plaats, gegeven door de aanwezige dansers, bijvoorbeeld door de bekende salsadanser Supermario en de Cubaanse Maykel Fonts. In de avond betreden deze dansers zelf het podium. Naarmate de avond vordert kunnen de bezoekers zelf dansen op de salsa- en Kizomba-muziek die de nationale en internationale top-DJs verzorgen.

Dresscode

Naast al het danstalent dat aanwezig is op het festival is iedereen zaterdagavond een dansende held met de dresscode ‘Male vs Female superheroes’. Verkleed je bijvoorbeeld als Catwoman, Superman/woman of Captain America. Degenen met de beste kostuums winnen toegangskaarten voor vele andere muziekfestivals ter wereld.

Informatie

Tickets zijn te koop via de website van het Amsterdam Salsa Festival. Er zijn twee soorten tickets: een Full Pass en een Party Pass. Koop een Full Pass als je bij alle feesten en workshops van de drie dagen aanwezig wil zijn.