Amateurs dansen met Conny Janssen

Holland Dance lanceert dit jaar de landelijke editie van Dance Date. Een evenement dat gevorderde amateurdansers een kans biedt om met bekende choreografen te werken, waaronder Conny Janssen. Het eindresultaat is tijdens het Holland Dance Festival te bezichtigen.

De door Conny Janssen getrainde amateurdansers treden op in onder andere het Theater aan het Spui, Den Haag en de Gouvernestraat in Rotterdam. Het stuk bestaat uit bestaand materiaal van Janssen en werd origineel voor vier professionele dansers gemaakt, maar wordt nu dus uitgevoerd door tien amateur dansers. De dansers zouden al tot een hechte groep zijn gevormd, althans, dat zegt een van de dansers, Jana Lint. “Zelfs de kostuumontwerper dacht dat we elkaar allemaal al kenden en als één groep waren gestart. Dat kwam natuurlijk ook niet uit het niets."

Holland Dance zet zich al jaren in om amateurdansers in hun ontwikkeling te begeleiden. Zo zijn er dit jaar ‘dance dates’ met niet alleen Conny Janssen, maar ook met Jiř Kylian, Jérôme Meyer, Isabelle Chaffaud en ISH-choreograaf Marco Gerris. In totaal hebben elf choreografen in vijf regio's in Nederland toegewerkt naar een voorstelling die tijdens het Holland Dance Festival in premiere gaat.