Amateurkunst – de Feiten brengt amateurkunsten in beeld

Amateurkunst – de Feiten brengt amateurkunsten in beeldDe (amateur)kunstsector zit momenteel in zwaar weer. Kunstfactor, het landelijk sectorinstituut voor amateurkunst, heeft daarom met het onderzoek Amateurkunst – de Feiten in kaart gebracht hoe het ervoor staat met de amateurkunsten in Nederland. Met de ontdekte cijfers en feiten is het de bedoeling dat politici en beleidsmakers hun beleid en besluitvorming kunnen baseren op juist onderbouwde feiten.

Cijfers en feiten

Amateurkunst - de Feiten is gebaseerd op de bevindingen van trendmonitor Monitor Amateurkunst (MAK). De hieruit voortgekomen cijfers helpen vragen te beantwoorden zoals: “In welke regio zijn de meeste amateurdansers te vinden?” en “Waar wordt het meest gezongen?” Deze gegevens zijn van belang voor politici en beleidsmakers bij het maken van beslissingen over de kunstsector.

Het onderzoek van Kunstfactor toont aan dat 7,3 miljoen Nederlands vanaf 6 jaar aan amateurkunsten doen. 54% daarvan besteedt meer dan 50 minuten per week aan zijn of haar gekozen kunstvorm. Hiermee wordt het belang van amateurkunsten voor Nederlanders onderstreept. Dankzij al deze amateurkunstenaars kunnen ook veel professionals werk vinden binnen deze sector, als bijvoorbeeld docent of choreograaf.

Voor meer informatie over het onderzoek, bekijk hier de website