Urban danser in een freeze. Foto via Mad Skills // EMOVES // The Ruggeds

Allereerste Urban Dansdagen in Parktheater Eindhoven

In het weekend van 9 en 10 december 2017 worden voor de allereerste keer de Urban Dansdagen georganiseerd in Parktheater Eindhoven. Een samenwerking van onder andere het Parktheater, Mad Skills en Collabros. De top uit de Nederlandse Urban danswereld staat op het podium: dansers, streetdance groepen en opkomende Urban danstheatermakers. Ze nemen alle zalen van het Parktheater over.

Nieuw initiatief in Parktheater

Urban dans kent zijn oorsprong op straat en is inmiddels volop in ontwikkeling. De straat is niet meer voldoende. Het theater is de plek waar dit genre de aandacht kan krijgen die het verdient. De dansers willen hun verhaal vertellen met meer tijd en ruimte. Ze zijn op zoek naar creatieve uitdaging, nieuw publiek en erkenning voor hun talent van mensen buiten de danswereld. Het Parktheater ziet de uitzonderlijke kwaliteit binnen het genre en het krijgt dan ook een steeds grotere plek in de programmering. Programmeur Mons de Goede: “Urban dans staat voor mij voor kwaliteit, lef, je eigen grenzen zoeken door eindeloos te trainen en steeds te blijven vernieuwen. Daarom hoort het in het theater thuis, waar die vernieuwing ook altijd heeft plaatsgevonden.’’

Urban Dansdagen. Foto via Mad Skills // EMOVES // The Ruggeds

Drie dansstromingen in één weekend

De organisatoren zijn ervan overtuigd dat de drie stromingen waaruit Urban dans bestaat een eigen festival verdienen waar de diverse dansstijlen tot hun recht komen. Er is dit weekend plek voor battles, streetdance showcases en Urban danstheater. Het doel van de dagen is het samenbrengen van de dansscene en deze presenteren aan publiek en theaterprofessionals. De organisatoren willen ontmoeting en kennistuitwisseling tussen de verschillende partijen stimuleren.

Programma Urban Dansdagen

Op zaterdag vindt in de middag een besloten programma plaats voor o.a. programmeurs en marketeers uit de theaterwereld. 's Avonds sluiten The Ruggeds hun succesvolle Adrenaline-tour af. De show is zelfs al uitverkocht! Op zondag staan verschillende dansstijlen op het programma. In de Grote Zaal staat het DBC - NK Breakdance (B-Boy Crew Battle) op het programma. De dansers strijden in verschillende rondes voor de hoofdprijs. In de Philipszaal zijn diverse Streetdance showcases en de Free in the Style - All Styles Crew Battle te zien. In groepen nemen dansers het tegen elkaar op, ze beoefenen staande dansstijlen. In de Kameleon zijn shows van opkomende Urban danstheatermakers. Op de Grote Foyer vindt de DBC – NK Breakdance Kidsbattle plaats. ’s Avonds vinden de finales van alle battles in de Grote Zaal plaats. Zelf dansstijlen uitproberen? Er worden verschillende workshops gegeven, o.a. Breakdance en Hiphop. Voor het programma op de zondag zijn wel nog kaarten te koop.

Kijk voor het volledige programma en kaarten op www.urbandansdagen.nl.

Meer inspiratie