Alida Dors maakt dansvoorstelling over identiteit

Alida DorsChoreografe en sociologe Alida Dors van dansgezelschap BackBone maakt een nieuwe voorstelling over identiteit. De dansvoorstelling, getiteld OOGST, toont de zoektocht naar een eigen identiteit binnen de huidige samenleving. De première vindt plaats op 2 oktober 2014 in Theater Bellevue, Amsterdam. Daarna toert OOGST door Nederland.

OOGST

De danstaal van choreografe Alida Dors kenmerkt zich door combinatie van hiphop met energieke dans. In de dans van OOGST voegt zij opvallende elementen toe van traditionele Aukaanse dans, die deel uitmaakt van haar eigen Surinaamse en Afrikaanse roots. OOGST gaat in op het ontwikkelen van een eigen identiteit binnen een multiculturele samenleving en de sociale problematiek die hiermee gepaard gaat.

In OOGST werkt Alida met live muziek van fluitist Janneke Groesz en percussionist Marijn Korff, gecomponeerd door de Argentijns/Nederlandse jonge en talentvolle componist Diego Soifer. Hij verbindt de traditionele instrumenten met hedendaagse ritmes en digitale klanken. Licht- en decorontwerpster Loes Schakenbos is verantwoordelijk voor het toneelbeeld.

Alida Dors

Alida Dors is artistiek leider van Stichting BackBone en hiphopbeweging Solid Ground Movement. Haar carrière begon zij als artist in residence bij MC Theater, waarna zij zich verder ontwikkelde bij productiehuis Korzo. In 2012 won ze de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Afgelopen jaar ontving zij een beurs voor talentontwikkeling van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Fonds Podiumkunsten om haar artistieke handtekening verder te ontwikkelen.

Klik hier om naar de website van BackBone te gaan.

Meer inspiratie