Alice's Adventures in Wonderland van Royal Ballet nu op dvd

Lauren Cuthbertson en Sergei Polunin in Alice's Adventures in WonderlandBegin 2011 danste het Royal Ballet in London het ballet Alice's Adventures in Wonderland. De voorstelling werd wereldwijd bejubeld en voor degene die het gemist hebben, is er nu een dvd verschenen met de live opname.

Het avondvullende ballet Alice's Adventures in Wonderland werd gecreërd door Christopher Weeldon. Hij bracht de fantasiewereld van het boek van Lewis Carrol tot leven. Bij de opname op de dvd werd de rol van Alice gedanst door Lauren Cuthbertson en de Mad Hatter werd gedanst door Steven Macrae. Zenaida Yanowsky danste de rol van De Hartenkoningin en Edward Watson was het Witte Konijn. De Belgische danseres Yasmine Naghdi danste de rol van de Harten Kaart 8.

Ben je benieuwd naardeze voorstelling op DVD? De Britse website Balletco heeft een leuke wedstrijd uitgeschreven met als prijs een door de dansers gesigneerde DVD. Om te winnen moet je een bijschrift bij een scènefoto bedenken. Meer informatie vind je op de website. Het onderstaande filmpje biedt een voorproefje van de DVD.