Aftellen tot het Holland Dance Festival

In drie theaters in Den Haag vindt van 25 januari tot en met 16 februari het Holland Dance Festival plaats. Ook dit jaar biedt het festival een internationaal programma met uiteenlopende dansvoorstellingen en dansworkshops.

Zowel nationale als internationale dansgroepen treden op tijdens het festival, dat op 25 januari extra feestelijk wordt geopend met een galavoorstelling in het bijzin van Prinses Beatrix. Tijdens deze opening wordt het programma gepresenteerd en wordt voor de vijfde keer op rij de Jiří Kylián-ring uitgereikt, een prijs voor de danser of choreograaf die in 2014 et meest inspirerend en vernieuwend wordt gezien.

Programma Holland Dance Festival

Enkele hoogtepunten van het festivalprogramma zijn de Gauthier Dance Company onder leiding van Canadese danser en choreograaf Eric Gauthier, de New Zealand Dance Company en het Cubaanse dansgezelschap DanzAbierta. Maar ook het NDT 1 mag niet ontbreken, dat met Programma III twee wereldpremières heeft: die van choreografen Marco Goecke en duo Sol León en Paul Lightfoot.

Dansworkshops

Naast het bekijken van de voorstellingen geeft het festival bezoekers ook de kans zelf mee te doen. Zo zijn er dansworkshops die passen bij de stijl van de voorstellingen en deze worden ook gegeven door leden van de dansgroep zelf. Ook kan je meedoen aan de workshop salsadansen onder leiding van twee dansers van dansgezelschap DanzAbierta, of meedansen in de workshop van het Bangarra Dance Theatre, een Australische dansgroep die dit jaar haar Nederlandse debuut maakt op het Holland Dance Festival.

Informatie

Kaarten zijn te koop via het internet, maar ook aan de centrale festivalkassa in het Korzotheater, Den Haag. Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop, het festivalprogramma en de dans acts op de website van het Holland Dance Festival.