Afstudeerproductie choreografiestudenten Fontys Dansacademie

Flyer dansvoorstelling Fontys Dansacademie.De choreografiestudenten Talitha de Decker en Chloe Geers voeren op 23 mei een dansproductie in het kader van hun opleiding aan de Fontys Dansacademie. De voorstelling bestaat uit twee theatrale duetten, uitgevoerd door twee professionele dansers onder begeleiding van Jan Martens, Pia Meuthen en dramaturge Anne-Marije van den Bersselaar.

De dansproductie is het resultaat van een tweejarig onderwijsprogramma in choreografie met veel opstapmogelijkheden. “Daarbij ligt veel nadruk op onderzoek naar de eigen artistieke fascinaties in relatie tot communicatie naar buiten toe door middel van creëren in een steeds aan verandering onderhevig dansnetwerk,” aldus Van den Bersselaar.

“Concreet leren ze hun eigen dansprojecten van oorspronkelijk idee tot de concrete productie en marketing geheel zelfstandig op te zetten tot aan de financiering en boekingen aan toe.” De vorige editie van het afstudeerproject van Fontys won de Chatel Award op het ITs Festival. Dit jaar is een van beide duetten reeds genomineerd voor een choreografie prijs voor jong talent van Festival Theater aan Zee in Oostende.

Flyer dansvoorstelling Fontys Dansacademie.

De dansvoorstelling vindt plaats op 23 mei om 20.30 uur in De NWE Vorst te Tilburg. Kaartjes zijn hier te bestellen.

Meer inspiratie