Afscheidsexpositie Noord Nederlandse Dans

Afscheidsexpositie Noord Nederlandse Dans. Foto Karel ZwaneveldHet Groningse dansgezelschap Noord Nederlandse Dans (NND) neemt op 14 december definitief afscheid van het publiek tijdens hun bijzondere afscheidsgala. Naast dit afscheidsgala heeft het dansgezelschap in samenwerking met Stichting Fotografie Noorderlicht een bijzondere expositie samengesteld bestaande uit een selectie campagnefoto’s en scènefoto’s van de afgelopen vier jaar NND. De foto’s zijn gemaakt door Daan Brand en Karel Zwaneveld. De expositie is te zien tot en met 1 januari 2013 in de stad Groningen.

Expositie

Noord Nederlandse Dans werd in 1997 opgericht en stond jaren onder leiding van achtereenvolgens Itzik Galili en Stephen Shropshire. Het gezelschap was jarenlang een toonaangevend dansgezelschap van Noord Nederland. Door het wegvallen van overheidssubsidie vanaf januari 2013 is het gezelschap genoodzaakt te stoppen. De afscheidsexpositie geeft een goed beeld van de laatste jaren van het gezelschap en hun zeggingskracht.

Fotografen Brand en Zwaneveld waren werkzaam voor het gezelschap en hebben zo voor een collectie bijzondere dansfoto’s gezorgd. Brand staat bekend om het spelen met dynamiek in zijn werk, waarbij hij door zijn achtergrond als striptekenaar bijna absurdistische taferelen neer weet te zetten. Zwaneveld is als fotograaf altijd al gefascineerd geweest door het menselijk lichaam en is werkzaam voor meerdere dansgezelschappen.

Voor meer informatie, bekijk hier de flyer.Beeld: Karel Zwaneveld.