Acrobatiek, dans en magie in Botanica van Momix

Acrobatiek, dans en magie in Botanica van Momix. Foto door Max PucciarielloDe nieuwe voorstelling Botanica van het acrobatische danstheater Momix zal op 15 december te zien zijn in het Lucent Danstheater te Den Haag. Deze bijzondere voorstelling gaat over evolutie en het verstrijken van de seizoenen. Momix zal naar aanleiding van deze voorstelling ook een masterclass geven.

Botanica

Voorstellingen van het Amerikaanse danstheater Momix staan al jaren bekend om theatrale illusies, magische taferelen, humor en geluidseffecten. Dansers van Momix hebben een sterke lichaamsbeheersing en zetten ook in Botanica een sprookjesachtige sfeer neer waarbij acrobatiek en dans samenkomt. Botanica volgt de seizoenen in New England, de evolutie van bloemen en planten, maar ook het alledaagse leven. Choreograaf en artistiek leider Moses Pendleton staat al dertig jaar aan het roer van Momix en geeft in Botanica met kostuums, projecties, objecten en dansers een inkijkje in zijn creatieve en fantasierijke geest. 

Masterclass

Rondom Botanica zal het gezelschap eveneens op 15 december een energieke en uitdagende masterclass geven in de stijl van de voorstelling. Deelnemers krijgen in anderhalf uur vloeroefeningen, improvisatietechnieken, rollenspellen en materiaal uit de voorstelling aangeleerd. Ook maken deelnemers gedurende de masterclass een choreografie die aan het eind van de masterclass aan elkaar vertoond wordt. Voor meer informatie, bekijk hier de website.