Aantrekkelijke dansbewegingen bij mannen ontdekt

Aantrekkelijke dansbewegingen bij mannen ontdekt. Foto Tony AlterIedereen kent wel mensen die slecht kunnen dansen. Vooral mannen lopen hierdoor vaak een kans mis op het aantrekken van vrouwen. Hiervoor is echter een oplossing ontdekt. Psychologen in Amerika hebben namelijk een reeks essentiële dansbewegingen ondervonden die mannen aantrekkelijker maken voor vrouwen.

Goede of slechte danser?

Psycholoog Dr. Nick Neave en onderzoeker Kristofer McCarthy van de Northumbria Universiteit hebben onlangs mogelijke biomechanische verschillen gevonden tussen wat gezien wordt als een goede en een slechte dansende man. Met gebruik van 3D technologie hebben Neave en McCarthy de acht bewegingsgebieden van het dansende mannelijke lichaam, die van invloed zijn op het oordeel van de vrouw, aangetoond.

De acht ontdekte bewegingsgebieden die essentieel blijken te zijn, hebben te maken met de grootte van de bewegingen van de nek, torso, schouders en polsen, de mate van afwisseling van bewegingen tussen de nek, torso en de linker pols en de snelheid van de bewegingen van de rechter knie. Dit toonden de onderzoekers aan door negentien mannelijke vrijwilligers tussen de 18 en 35 jaar met 3D camera’s te filmen, terwijl ze dansten op een simpel ritme. Vijfendertig heteroseksuele vrouwen kregen de beelden te zien. Om te zorgen dat de vrouwen geen vooroordelen hadden, waren de mannen alleen van elkaar te onderscheiden door hun dansbewegingen.

Neave en McCarthy zijn van mening dat door meer bewust om te gaan, te trainen en te spelen met deze acht bewegingsgebieden mannen meer succes kunnen boeken bij vrouwen met hun moves.