Aankondiging Summer Intensive 2013 Nederlands Dans Theater

Summer Intensive 2013. Foto Rahi Rezvani.Kerst staat voor de deur, maar bij het Nederlands Dans Theater (NDT) hebben ze de zomer al in het hoofd. Elk jaar organiseert het gezelschap namelijk de Summer Intensive, waarin zestig (pre)professionele dansers tussen de 14 en 30 jaar twee weken lang lessen krijgen bij het gezelschap en repertoire aangeleerd krijgen. Dit jaar vindt de Summer Intensive plaats van 5 t/m 17 augustus 2013.

Summer Intensive

De Summer Intensive biedt dansers een unieke kijk in de creatieve sfeer en omgeving van het gezelschap. De cursus heeft als doel de ontwikkeling van de dansers te stimuleren op het gebied van moderne dans, onder begeleiding van een internationaal team van choreografen en docenten van het gezelschap. Het repertoire van NDT vormt de rode draad voor het veelzijdige traingingsprogramma. In samenwerking met choreografen die verbonden zijn aan het gezelschap wordt gedurende de Summer Intensive nieuw werk gecreëerd. Ook krijgen de dansers balletlessen, Gaga technieklessen en improvisatielessen wat overeen komt met het trainingsprogramma van de dansers van het gezelschap.

Naast de Summer Intensive worden er ook masterclasses en discussiebijeenkomsten georganiseerd die verbonden zijn aan het gezelschap en haar geschiedenis. De Summer Intensive geldt ook als een goede opstap voor de audities voor het gezelschap.

Het is vanaf 14 januari 2013 mogelijk om je in te schrijven voor de Summer Course 2013.

Voor meer informatie, bekijk hier de website.Beeld: Rahi Rezvani.