Break A Leg Freestyle Dance Event

8e editie van het Break A Leg Freestyle Dance Event

Ruim negenhonderd hiphopdansers nemen het tegen elkaar op tijdens de achtste editie van ‘Break A Leg’, een freestyle Dance Event in Theater de Meervaart in Amsterdam op zondag 4 maart 2018. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er gebattled door de beste hiphop dansers en crews.

De vakjury is bekend

Ook dit jaar bestaat de dansjury uit de top van de Nederlandse hiphop dansindustrie. Met negen juryleden waaronder Herrie The Robot (Everybody Dance Now), Gil the Grid (Holland’s got Talent), Duzk (hiphop en freestyle docent) en Alesya Dobysh (Russische choreograaf en danser), beslissen zij over het lot van de hiphop crews. Deze vakjury beoordeelt de dansers in drie verschillende categorieën[JS1] : de Hiphop Crew Competition, 1-vs-1 till Seven 2 Smoke Breaking Battle en de 1-vs-1 till Seven 2 Smoke All Styles Battle voor mooie geldprijzen en de titel.

Strijden om de titel

Zeventig hiphop crews nemen het tijdens deze jaarlijkse crewcompetitie tegen elkaar op. Onder het wakend oog van de vakjury strijden zij om wie zich een jaar lang “Best Break A Leg - Dance Crew 2018” mogen noemen. In 2017 gingen de crews Unbreakable (Adults), Early Adopters (Juniors), Touch Base (Cadets) en Rhythm Souldjaz (Mini’s) met de felbegeerde Break A Leg award naar huis.

Meedoen? Schrijf je in!

Wil je verzekerd zijn van een plaats in de competitie? Meld je dansschool dan nu aan voor de Crew Competitie door een email te sturen naar breakaleg@meervaart.nl. Solo dansers kunnen zich op 4 maart aan de deur registreren voor de Breaking Battle en All Styles Battle.

Kijk voor meer informatie op www.break-a-leg.nl