50 jaar affiches Het Nationale Ballet

Het Affiche Museum - 50 jaar verbeeldingVan 29 januari tot en met 15 april is de tentoonstelling ’50 jaar verbeelding’ met meer dan 120 affiches van Het Nationale Ballet in Het Affichemuseum in Hoorn te zien. Gezamenlijk geven deze een uniek overzicht van de ontwikkeling van 50 jaar balletaffiches in Nederland weer. Artistiek directeur van Het Nationale Ballet, Ted Brandsen, zal zondag 29 januari om 16.00 uur de tentoonstelling officieel openen.

Onder de tentoongestelde affiches zijn ontwerpen van onder anderen: Anton Beeke, Dick Elffers, Gielijn Escher, Paul Koeleman, Martin Pyper en Otto Treumann. Ook zal het werk van fotografen als Ruud Baan, Ingrid Baars, Lukas Göbel, Carli Hermés, Boudewijn Neuteboom, Erwin Olaf en Johan Vigeveno op de affiches te zien zijn.

De affiches zijn afkomstig van Het Nationale Ballet, Theater Instituut Nederland, Martin Pyper en uit de eigen collectie van Het Affichemuseum.

Affiches geven goed de ontwikkeling van de cultuurhistorie weer. Zowel de artistieke gedaante, als ook de voorstelling zelf, het onderwerp, tonen in één oogopslag de stijl en tijdgeest van de periode.

Voor meer informatie over Het Affichemuseum klik hier.