The Art of Impact

36 projecten doen mee aan The Art of Impact

De eerste open oproep van The Art of Impact heeft maar liefst 428 aanvragen opgeleverd. 36 daarvan zijn gehonoreerd. De 428 aanvragers vormden een veelzijdige groep van organisaties, samenwerkingen en individuele kunstenaars, die verdeeld waren over alle maatschappelijke domeinen.

De beoordelingscommissie, voorgezeten door Jan Bonjer, hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad, was aangenaam verrast door het grote aantal reacties op de eerste oproep. Volgens de commissie leidt The Art of Impact tot een vergroting van de positieve invloed van kunst en cultuur op de samenleving. De commissie stelt dat het een rendabele inzet van publieke middelen is.

In het najaar organiseert The Art of Impact een nieuwe oproep. De inschrijving gaat open op 24 augustus 2015 en sluit op 5 oktober 2015.

The Art of Impact

Begin 2015 ging The Art of Impact van start. The Art of Impact is een tweejarig stimuleringsfonds en onderzoeksprogramma dat is opgezet in opdracht van het ministerie van OCW. Ontwikkelaars van het programma zijn het  Fonds Podiumkunsten, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Nederlands Filmfonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Mondriaan Fonds en het Nederlands Letterenfonds. Het programma ondersteunt, stimuleert en onderzoekt bestaande en nieuwe kunstprojecten met een duidelijke en duurzame impact op maatschappelijke thema’s en vraagstukken.

Het volledige verslag van de beoordelingscommissie is hier te bekijken. Informatie over het programma is te vinden op de site van The art of impact.