28e editie van internationale folkloristische dansfestival SIVO

logo SIVOVan 1 tot en met 5 augustus wordt dit jaar de 28e editie van het internationale folkloristische dansfestival SIVO in Odoorn, Drenthe gehouden. Het festival beschikt over een druk programma dat onder andere bestaat uit een MultiCultimarkt, dansgroepen uit binnen- en buitenland en aandacht zal schenken aan bijzondere kleding van eigen bodem.

De MultiCultimarkt is een wereldse markt met kraampjes vol buitenlandse en Nederlandse artikelen, exotische hapjes en speciale drankjes. In het kader van het ‘jaar van het immaterieel erfgoed’ vindt in de koepeltent het onderdeel ‘beleef Nederland in dans, muziek en kostuums’ plaats, waarbij de aandacht ligt op de uiteenlopende tradities die ons land (en de vroegere overzeese gebiedsdelen) te bieden hebben. De dansvoorstellingen worden dagelijks op vijf verschillende podia getoond. Hier zullen onder andere het ensemble of folk dance Jangar uit Kalmukkië, de Anshan Folk Art Group uit China en de dansers van het Shaka-Zulu ensemble uit Durban optredens verzorgen. Uit Nederland staan de vijf folkloristische dansgroepen De Schaop’ndansers uit Exloo, de Puttense Boerendansers, de Iesselschotsers uit Steenderen, de dansgroep Medioburgum uit Middelburg en Dansgroep Wi’j eren ’t Olde uit Velswijk op de planken.

In vergelijking met voorgaande jaren is er dit jaar het een en ander veranderd op het SIVO festival. Zo zijn dit jaar alle buitenpodia overdekt, zijn de podia voorzien van licht en geluid, is er een nieuw podium bij en zijn de plaatsen voor bezoekers net zo opgesteld als in een theater. Ook is er dit jaar naast het festivalterrein een groot, gratis parkeerterrein en biedt het festival een breder aanbod aan horecaversnaperingen.

Ga voor meer informatie naar www.sivofestival.nl