25 jaar Introdans Ensemble voor de Jeugd

Introdans viert in zijn 43ste seizoen opnieuw feest! In 2014 bestaat het Introdans Ensemble voor de Jeugd 25 jaar. Dit gezelschap brengt sinds 1989 voorstellingen voor het hele gezin in binnen- en buitenland. Werken van topchoreografen worden bijeen gebracht in afwisselende programma’s.

Drie werken uit Introdans

In de lente van 2015 presenteert Introdans Ensemble voor de Jeugd ter ere van hun 25-jarig bestaan een feest met 3 werken uit Introdans. Bon Appétit! van Robert Battle, Psycho Killer van Daniel Eralow en Susto van Sol León en Paul Lightfoot zijn stuk voor stuk bekende voorstellingen die in binnen- en buitenland al op de planken hebben gestaan.

Nieuwe aanwinst op het repertoire

Rave van Karole Armitage is de nieuwste aanwinst op het repertoire van het jeugdgezelschap. Karole Armitage choreografeerde dit werk na de aanslagen op 11 september 2001 in New York. In plaats van weg te zinken in somberheid en verdriet, koos ze voor een werk geïnspireerd op overlevingsdrift. Ze combineert verschillende danstechnieken, waaronder voguing, capoeira, wushu (Chinese krijgskunst) en ballet.

Vierentwintig dansers op het toneel

Het vaste tableau van Introdans Ensemble voor de Jeugd breidt speciaal voor Rave eenmalig uit naar vierentwintig dansers. Van top tot teen beschilderd en in eigentijdse urban outfits gestoken, razen zij in een kleurenbombardement over het toneel.

Neem een kijkje op de site van introdans voor meer informatie over de voorstellingen en het jubileum van het Ensemble voor de Jeugd.

Meer inspiratie