24 uur SUBcultuur in Rotterdam met veel dans

24uur SUBcultuur. Foto door Fred Ernst.Op 14 en 15 september begint het culturele seizoen in Rotterdam met de eerste editie van 24 uur SUBcultuur. Op tien verschillende locaties rondom het Schieblock in Rotterdam kunnen bezoekers kennismaken met de Rotterdamse hiphopcultuur. Niet alleen de muziek van de hiphopcultuur komt aan bod, maar ook dans, graffiti, beeldende kunst en mode.

Het programma

24uur SUBcultuur. Foto door Fred ErnstTijdens dit festival zijn er masterclasses van ´local heroes´, dance- en rapbattles, blockparties, films en live optredens en dJ’s, die allen het thema Respect the Architect aanhouden. Docenten van het HipHopHuis organiseren de masterclasses met hun eigen ‘local heroes’ die inhaken in dit thema. Op het dak van de Hofbogen wordt een battle georganiseerd genaamd the Dirty Thirties. Deze battle is bedoeld voor legendarische breakdancers boven de dertig jaar die hun vaardigheden willen tonen aan de jongere generatie. Verder is er onder andere in de Hollywood Music Hall de Return of the Bboy, een jamsessie van breakdancers.

Thema Respect the Architect

Het thema Respect the Architect is een ode aan de grondleggers, de kunstenaars en de vernieuwers in de hiphopcultuur. Respect the Architect is namelijk een belangrijke term en staat voor het hebben van een eigen stijl en het respect dat de kunstenaar hiervoor krijgt. Hierbij zijn originaliteit, eigenheid en vernieuwing belangrijke waarden.

Locaties

24 uur SUBcultuur vindt plaats in verschillende locaties en gebouwen tussen het Delftseplein en de Hofbogen. Dit zijn onder andere BIRD, BAR, HipHopHuis, Biergarten en de Hollywood Music Hall. Verder vindt het programma ook plaats op de daken van het Schieblock en de Hofbogen en op straat. Met een festivalbandje van tien euro krijg je toegang tot alle locaties en mag je deelnemen aan de activiteiten.

Meer informatie is te vinden op de website van 24 uur cultuur Rotterdam.