premières van de maand november Giselle TWOOLS dansmagazine

10 premières in november om niet te missen

Door al die verschillende premièrelijsten raak je het overzicht snel kwijt. Daarom heeft Dans Magazine een selectie gemaakt uit de diverse premières in de maand november. Op zoek naar een echte klassieker? Denk dan aan Giselle van Het Nationale Ballet. Ben je op zoek naar een aparte ervaring? Dan is misschien 25Feet van The100Hands wel iets voor jou. Onze tips vind je hieronder.

1 november- Next van Emanuel Gat

Wat is de juiste volgende stap? De Israëlische choreograaf Emanuel Gat legt in zijn eerste samenwerking met de dansers van ICK het mechanisme achter een choreografie bloot. Première om 20:15 in de Meervaart Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

2 november- Devi- Ish van Indu Panday en Poernima Gobardhan

Ieder jaar geeft het India Dans Festival lokaal talent de kans zichzelf te ontwikkelen en te presenteren. Dit jaar zijn dat Poernima Gobardhan en Indu Panday. Première om 19:00 in het Korzo Theater Den-Haag. Klik hier voor meer informatie.

2 november- Superhuman: our inner darkness van Kalpanarts

Door het #MeToo schandaal veranderde Kevin Spacey in één klap van held naar schurk. De goden van deze tijd worden gevallen helden zodra ze niet aan de verwachtingen van perfectie voldoen. Première om 21:00 in het Korzo Theater Den-Haag. Klik hier voor meer informatie.

2 november- 25 Feet van The100Hands 

In 25Feet van The100Hands nodigen twee dansers het publiek uit op de vloer in een gesloten ruimte. Op een afstand van 25 voet (7,6 meter) bevindt men zich in de publieke ruimte en is men toeschouwer tussen de dansers. Première om 19:30 in het Chassé Breda. Klik hier voor meer informatie.

6 november- Giselle van Het Nationale Ballet

Na internationale successen met Giselle in onder meer China, Spanje en Colombia, gaat Het Nationale Ballet nu met deze ‘Hamlet van het ballet’ op tournee door Nederland. Première om 20:15 in de Kunstlinie Almere. Klik hier voor meer informatie.

8 november- Saisonnier van Het Nederlands Dans Theater

Seizoen 2018-2019 opent met een triple bill van vier choreografische grootheden, wier muziekkeuze minstens zo belangrijk is als de verhalen die zij vertellen via hun danstaal. Première om 20:00 in de Stadsschouwburg Nijmegen. 

Klik hier voor meer informatie.

8 november-.Ball van Guilherme Miotto

ls kleine jongen raakt de in Tilburg-Noord opgroeiende Nasser verslingerd aan de bal. Lange dagen maken ze met elkaar, hij en de bal, altijd op straat. Première om 19:30 in het Chassé Theater Breda. Klik hier voor meer informatie.

10 november- Club Oostpool #Backstage van Toneelgroep Oostpool 

Het Oostpool Weekend wordt afgesloten met Club Oostpool #backstage. Het idee is simpel: je koopt een kaartje voor € 10,- en Toneelgroep Oostpool neemt je mee op de meest onverwachte, intieme, theatrale en verrassende backstage tour die je ooit had. Première om 21:00 in het Chassé Theater Breda.  Klik hier voor meer informatie.

15 november- Here we live and now 2018 van Antonin Comestaz, Amos Ben-Tal, Antonin Rioche | Nederlands Dans Theater en Korzo producties

Den Haag danst! Het is dé plek om kennis te maken met nieuw danstalent. Met het jaarlijkse dansevent Here we live and now vieren Korzo en Nederlands Dans Theater samen het danstalent dat de stad Den Haag rijk is. Première om 20:00 in het Korzo Theater Den-Haag. Klik hier voor meer informatie.

30 november- TWOOLS van Scapino Ballet

TWOOLS is een choreografische achtbaan die je in hoog tempo langs verschillende werelden voert. Een opwindende voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken, van topchoreografen en nieuw talent, elkaar non-stop opvolgen. Première om 20:15 in het Theater aan de Schie in Schiedam. Klik hier voor meer informatie.