RTL, Battle On The Dancefloor

‘Battle On The Dancefloor’ van start bij RTL 5

RTL 5 schrapte in 2015 So You Think You Can Dance, maar daar komt een ander dansprogramma voor terug: Battle On The Dancefloor. De speciaal ontwikkelde dansvloer maakt het de dansers steeds moeilijker, in een afvalrace die dé danscrew van 2016 voortbrengt. Vanaf vanavond staat de woensdagavond van RTL 5 in het teken van ijzersterke en innovatieve urban dans.

In Battle On The Dancefloor strijden iedere week drie danscrews om de felbegeerde titel "Beste Danscrew van Nederland!". In dit nieuwe dansprogramma zullen de achttien crews het tegen elkaar opnemen in verschillende rondes en zal er gebruik gemaakt worden van veel power moves en andere urban dansmoves. Elke ronde biedt zijn eigen uitdaging. Zo worden de dansers in de Challenge-ronde op de proef gesteld door met voorwerpen te werken, te denken valt aan een balance board, maar ook aan bureaustoelen en lightsabers (Star Wars zwaarden). 

Stevig op de dansvloer

Tot slot strijden de crews niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen de dansvloer. Als een crew de letterlijke battle on the dancefloor verliest, krimpt de dansvloer en wordt de ruimte om te laten wat ze in huis hebben steeds kleiner. De dansers moeten dus álles uit de kast halen om hun dansoppervlakte te behouden. En wat doe je als je dansvloer steeds kleiner wordt en je dansruimte daarmee steeds beperkter is?

Na de battles zullen de crews beoordeeld worden door een jury bestaande uit Timor Steffens, Dan Karaty en Pip Pellens. Dennis Weening presenteert om 20:30 uur de nieuwe dansshow die dé dance crew van 2016 voorbrengt.