‘Move in’ bij het Nederlands Dans Theater

Onder de naam ‘Move in’ organiseert het Nederlands Dans Theater (NDT) diverse activiteiten. Hierbij kun je meer te weten te komen over het gezelschap en moderne dans. Er zijn activiteiten voor kinderen, danstalenten, dansstudenten en nieuwsgierigen zonder enige danservaring.

Voor professionele dansers en dansstudenten

Voor professionele dansers en studenten van dansacademies organiseert het NDT op 9 maart een masterclass. Tijdens het eerste gedeelte van de middag ga je samen met dansers van het gezelschap aan de slag met het repertoire van het NDT. Het tweede gedeelte van de middag bestaat uit een compositieworkshop.

Voor kinderen

Op 9 maart is er ook ‘Move it’, voor kinderen van negen tot en met elf jaar. Kinderen kunnen tijdens deze activiteit even ervaren wat het is om een danser te zijn. In een workshop leren ze een choreografie en aan het eind presenteren ze die aan de familie. De kinderen maken op deze manier kennis met het gezelschap en moderne dans en ervaren hoe het is om zelf dans te maken.

Een week later, op 16 maart, is er voor kinderen van vijf tot en met zeven jaar ‘Super dansflits’. Deze activiteit vindt vier keer per seizoen plaats. De kinderen staan hierbij zelf als danser in de schijnwerpers. Ze leren van alles over het NDT en aan het einde van de workshop geven ze een eigen presentatie. Iedere ‘Super dansflits’ staat in het teken van een thema en deze keer is dat ‘kostuums’.

Voor gevorderde amateurdansers

‘Dansretour’ zijn twee (aan elkaar verbonden) workshops voor ervaren amateurdansers. De workshops vinden plaats op 9 en 16 maart en zijn gekoppeld aan de voorstelling Programma IV van het NDT. De eerste workshop vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling, die de inspiratie vormt voor de workshop. In deze workshop maak je kennis met de voorstelling en staat danstechniek en repertoire centraal. Een week later kom je terug voor de tweede workshop en dan wordt dieper ingegaan op het bewegingsmateriaal en de voorstelling.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://www.ndt.nl/movein