Dans Magazine nummer 5 van 2020

Dans Magazine

Abonnees ontvangen dit nummer omstreeks 23 oktober.

Nog geen abonnee? Neem vóór vrijdag 9 oktober 16:00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis

MELD JE AAN  GEEF CADEAU

Interview: Hoe gaat het met Igone de Jongh? 

Hoe gaat het met Igone de Jongh na haar afscheid in 2019 van Het Nationale Ballet? 
Haar plannen voor een dansgala in Carré vielen door corona in duigen. Maar de repetities gaan door; hopelijk vindt de voorstelling, in aangepaste vorm, begin volgend jaar alsnog plaats. En op 24 september komt de sterdanseres met haar eigen biografie, geschreven door journalist Marcel Langedijk.

Première | Holland Dance Festival: Terug in Nederland (New Zealand Dance Company)

Na de verrassende voorstellingen Rotunda en Lumina haalt Holland Dance Festival opnieuw de New Zealand Dance Company naar Nederland. Komend theaterseizoen toert de groep rond met de recente hitproductie Kiss The Sky. Met werk van de Koreaanse choreograaf en componist Kim Jae Duk, de Nieuw-Zeelandse dansmaker Victoria Columbus en Stephanie Lake uit Australië. 

Dans & innovatie: Danseres Fernanda Silva ontwikkelde 'groovement'

Acht jaar geleden werd danseres Fernanda Silva aan haar rechterheup geopereerd, en zeven jaar geleden aan haar linker. Zij veranderde deze pech in geluk en gebruikte haar ervaring om groovement te ontwikkelen. Deze vloeiende bewegingsstijl brengt bij iedereen een verandering in bewustzijn teweeg, of je nu goede of minder goede heupen hebt!

Dansopleidingen special 2020: Maak je dansdroom waar

Een dansdroom begint bij jou. Bij wie jij bent en de keuzes die je maakt. Om je daarbij te helpen, zet Dans Magazine in een groot aantal hbo- en mbo dansopleidingen en vooropleidingen voor je op een rij. Opleidingen met allemaal een eigen gezicht en stem, net als jij. Welke opleiding sluit het meest aan bij het snel veranderende werkveld? Waar vind je de beste stages? Waar kun je naast je opleiding al praktijkervaring opdoen?

Abonnees ontvangen dit nummer omstreeks 23 oktober.

Nog geen abonnee? Neem vóór vrijdag 9 oktober 16:00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis

MELD JE AAN  GEEF CADEAU