Dans Magazine nummer 4 van 2020

Dans Magazine

 

Samir Calixto (Korzo) maakt intieme afscheidsvoorstelling

SEEKER※SOLO wordt misschien wel de meest intieme en persoonlijke voorstelling van Samir Calixto tot nu toe. In deze solovoorstelling, waarmee hij na tien jaar afscheid neemt van Korzo als zijn thuisbasis, graaft hij diep naar de essentie in onszelf. Dans Magazine sprak met hem.

Regina van Berkel (Introdans): Coronaproof in de Eusebiuskerk

De afgelopen maanden heeft Introdans niet stil gezeten. Vanuit huis repeteerden de dansers via videobellen, een nieuw stuk, op maat gemaakt door choreograaf Regina van Berkel. In september gaat de voorstelling in première in de Eusebiuskerk in Arnhem, een inspirerende maar vooral ook praktische locatie, één die de dansers én het publiek veel ruimte geeft. 

De digitalisering van de dansopleidingen

Versneld door corona, gaan de dansopleidingen steeds meer digitaal. Dans Magazine sprak met Jan Linkens, dirceteur van de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Moving Forward: One-woman punkband Stina Fors

Stina Fors is een one-woman punkband. Soms doodt ze met een krachtige stem, soms verleidt tot ze uitputting. Ze gebruikt haar live act om een poëtische sfeer te creëren waarin haar centrale vraag is: wat kan het klinkende lichaam mogelijk openbaren?  Als onderdeel van Moving Forward werkt Stina Fors sinds mei in de studio van Dansmakers Amsterdam.

Danslegende Merce Cunningham in 3D

Een 3D-dansfilm over legendarische Amerikaanse choreograaf en danser Merce Cunningham (1919-2009). Van zijn begintijd als onsuccesvolle danser in het naoorlogse New York tot zijn doorbraak als een van de meest visionaire en invloedrijke choreografen ter wereld. Met monologen en interviews met Cunningham en de mensen met wie hij werkte, archiefbeelden en dansfragmenten die door de 3D-techniek nog meer overrompelen.

3 vragen aan… Jack Timmermans (Kinderdansgezelschap De Stilte)

De Stilte bestaat 25 jaar. 3 vragen aan Jack Timmermans over de ontwikkeling, de internationalisering en de toekomst van het jarige kinderdansgezelschap.

Abonnees ontvangen dit nummer omstreeks 28 augustus.

Nog geen abonnee? Neem vóór vrijdag 14 augustus 16:00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis.

MELD JE AAN  GEEF CADEAU