Dans Magazine nummer 6 van 2019

In de laatste editie van Dans Magazine

Rubriek Pose
Voor de installatie Mire laat de Zwitserse choreograaf Jasmine Morand zich inspireren door een voorloper van de film. Via spiegels en door spleten van een reuze zoötroop bekijken de toeschouwers de verrichtingen van een twaalftal naakte dansers op de bodem van het apparaat.
Tijdens het Holland Dance Festival te beleven van 27 t/m 29 januari in het Korzo Theater in Den Haag en van 31 januari t/m 1 februari in Theaters Tilburg.

Rubriek Rafelranden
Choreograaf Guilherme Miotto won onlangs de Gieskes-Strijbis Podiumprijs om zijn geëngageerd kunstenaarschap. In de voorstelling Portraits laten vijf geschoolde danseressen en drie ex-gedetineerde selfmade dansers hun instinct spreken.

Fotoreportage Metamorfose
Fanatieke dansers leiden een soort dubbelleven. Na hun werk of dagelijkse routine  veranderen ze op de dansvloer in een macho salsero, een vurige tanguera of zwoele buikdanseres.  Tijdens het belly dance festival Shimmy Shake begin november legde Ton van Til enkele gepassioneerde deelnemers op de foto vast, voor en na hun performance.

Scapino Ballet Rotterdam doet iets unieks: zonder extra subsidie uitbreiden met acht dansers. Het doel is al even spectaculair: vanaf nu toert Scapino met twee voorstellingen tegelijkertijd, zodat veel meer speelsteden aangedaan kunnen worden. Plaatsen waar tot nog toe nauwelijks grotere dansproducties kwamen.

En verder:
Gnawa workshops tijdens festival Dancing on the Edge, de nieuwe voorstelling van Ward/waRD, dansfilms en -nieuws.