Je kans op werk vergroten als professionele danser

Interview met Henry O’tawiahHenry O’tawiah is al elf jaar fulltime danser en algemeen directeur van Fuuze.nl. Zijn onderneming helpt dansers hun portfolio te verbeteren door het maken van dansvideo’s en foto’s geheel in dienst van de danser. Henry kan je misschien herkennen van zijn dansgroep de Dutch Soul Supply. De groep werd vierde bij dansprogramma Everybody Dance Now en was een groot publieksfavoriet. Dans Magazine sprak met de jonge dansende ondernemer over de hulp die hij dansers wil bieden bij het doen van audities.

De algemeen directeur van Fuuze.nl is 27 jaar oud. Na tien jaar fulltime dansen moest hij een keuze maken. “Ik zat in een cirkel. Ik deed veel audities, professioneel werk in onder andere de commerciële scène en de laatste vier jaar dans ik in de groep Dutch Soul Supply, maar ik wou iets anders gaan doen. Ik ben geen negen tot vijf man en het is tegenwoordig ook moordend om een eigen dansschool te beginnen. Iedereen doet dat nu,” vertelt Henry. “Ik was altijd geïnteresseerd in beeld en fotografie en ik zocht iets met financiële zekerheid. Dus ik ben de boeken ingegaan om uiteindelijk Fuuze op te richten. Fuuze is een multimediabedrijf op het gebied van dans, modellen en acteurs. Alles wat artistiek is. Wij verzorgen alles wat je nodig hebt om jezelf te profileren.”

Portfolio van een danser

Interview met Henry O’tawiahFuuze.nl helpt dus onder andere dansers audities succesvol af te ronden met een mooi portfolio (CV). “In Amerika kom je gewoon naar elke auditie met een Usb-stick en die stop je in de iPad. Daar zie je dan alles op. Binnen vier minuten hebben ze alles van je gezien. Door goede dansfilmpjes kan je opdrachten binnenhalen. In Nederland loopt het in dat opzicht nog een beetje achter met veel papierwerk.”

Maar ook Nederland lijkt in de richting te slaan van de Amerikaanse manier van audities afnemen. “De laatste jaren zie je, ook door Fuuze en sociale media, dat men meer waarde is gaan hechten aan online content. Als je audities gaat afnemen, dan wil je filmpjes zien. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent,” aldus Henry. “Ik kom veel dansers tegen die echt heel goed zijn, maar geen kwalitatief materiaal hebben. Dat mag niet. Ik vind dat die kwaliteit voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ook voor de minder goede dansers.”

De Dutch Soul Sisters

Interview met Henry O’tawiahMaar hoeveel kost het om Fuuze in te schakelen? Er zijn verschillende pakketten die Fuuze hanteert om je portfolio te verbeteren. “We hebben pakketten: basis, semiprofessioneel en het professionele pakket. Het ligt vooral aan wat de danser wil en hoeveel hij of zij wil uitgeven. Voor bijvoorbeeld 150 euro krijg je een video en een headshot. Dat is het basispakket. Maar je krijgt sowieso kwaliteit. Mensen hechten veel waarde aan kwaliteit en status. Als je gruwelijke kwaliteit hebt, dan zien mensen jou meteen meer als een professional.”

Als dit je nieuwsgierig heeft gemaakt, dan stel je waarschijnlijk de vraag: maar wat voor video’s kan Fuuze dan voor mij maken? Henry heeft sinds kort daar een heel mooi antwoord op. Zijn groep de Dutch Soul Supply heeft namelijk een jonge vrouwelijke variant: de Dutch Soul Sisters. De jongedames van deze groep zijn medeverantwoordelijk voor Henry zijn populairste video. “De video van de Dutch Soul Sisters is zeker mijn succesvolste. Dat succes is te danken aan het feit dat alles klopte: muziek, kleding, locatie, dans en de dames. De look en feel moet echt kloppen.”

Kijk hieronder naar de video van de Dutch Soul Sisters en wie weet kan Fuuze jouw carrière als danser wel op weg helpen.

 

Door: Thomas Hissink Muller

Meer inspiratie