Gimmicks en entertainment bij Everybody Dance Now

Lees een interview met OnPoint Crew van Everybody Dance Now.Ondertussen weten de meeste dansliefhebbers wel van het nieuwe dansprogramma Everybody Dance Now af. Een dansprogramma waarbij iedereen mag meedoen en elke week meer dan een miljoen kijkers op afstemmen. Diverse acts vielen op door goede dans en/of een hoge entertainment value. Dansgroep OnPoint Crew wil beide brengen. De dames en heren van deze groep zijn al doorgedrongen tot de liveshows. Ik sprak met een van de groepsleden over hun Everybody Dance Now avontuur.

Ik heb een interview met Nihaila de Palm, een van de dames van de OnPoint Crew. De groep was tijdens de laatste auditieaflevering te zien en viel op met een broadway choreografie. Dan Karaty en Lieke van Lexmond waren enthousiast en gaven de groep het groene licht. Jan Kooijman was minder onder de indruk en gaf aan dat de groep teveel stijlen probeerden te combineren. Maar “dat is wat ons speciaal maakt”, zegt Nihaila. “We hebben allemaal onze eigen specialiteit.”

“Gewoon keihard trainen!”

De groep van zeven leden bestaat pas drie maanden in de huidige formatie. Nihaila denkt niet dat dit een groot nadeel gaat zijn. “Veel groepen zijn er bij gebaat als ze elkaar langer kennen, maar bij ons was er al heel snel een klik en het voelde heel goed om met de anderen op het podium te staan. We zaten ook op dezelfde lijn qua aanpak: gewoon keihard trainen!” De auditie van Everybody Dance Now was ook het eerste echte optreden van de groep. “De audities waren heel leuk. Er komt heel veel op je af, maar we bleven relaxed”, aldus de 24-jarige danseres.

De groep werd misschien neergezet als ‘broadway groep’, in de volgende ronde hebben ze zich van een hele andere kant laten zien. “Met elk optreden willen we een statement maken, met bijvoorbeeld originele muziek. Maar we proberen ook op te vallen met gimmicks en een hoge entertainment value.” Nihaila (die al 17 jaar danst) zegt ook dat de groep zich elke show wil overtreffen. “Je neemt de kritiek van bijvoorbeeld Jan Kooijman mee naar de volgende show en je probeert er iets mee te doen. De jury was ook erg positief verrast door onze tweede act omdat we een hele andere weg waren ingeslagen.” OnPoint Crew is door naar de liveshows en zij hopen natuurlijk op veel stemmen van de kijkers omdat: ''we een echte show neerzetten en onszelf willen blijven overtreffen.''

Bekijk ook de website van OnPoint Crew.

Meer inspiratie