Danser aan het woord: Jaëlla Teixeira de Oliveira

Interview met danseres Jaëlla Teixeira de Oliveira van Dansschool Dazzling.Ik ben Jaëlla Teixeira de Oliveira. Ik ben bijna 16 jaar en ik dans al langer dan zeven jaar bij Dansstudio Dazzling. Ik heb een paar jaar streetdance gedaan, een jaar moderne les, een jaar Dazzling academy (een soort academie voor jongeren waarbij je les krijgt in veel dansstijlen) en meer dan drie jaar demoteam. Ik dans samen met nog zes meiden in het demoteam Dazzmania.

Waarom ben je gaan dansen?

Toen ik acht jaar was, danste een vriendin van me in een demoteam bij een dansschool in Purmerend. Ze was een stuk ouder dan ik toen was en ik vond het ontzettend gaaf om te zien wat ze allemaal deden. Ik ben mee geweest naar wedstrijd en toen wist ik het: het podium, de muziek en kleding; dat wilde ik ook! Ik ben toen gaan dansen bij Dazzling en ik ben nooit meer weg gegaan.

Wat heb je moeten doen om te komen waar je nu bent?

Ik dans nu al langer dan zeven jaar en ik heb altijd erg mijn best gedaan. Luisteren naar de docent(e), de kritiek de je krijgt positief opvatten en jezelf blijven verbeteren. Ik begon bij Dansstudio Dazzling in een streetdance les. Toen ze iemand zochten voor het demoteam ben ik gevraagd. Natuurlijk wilde ik dat! Ik droomde er altijd van in zo’n team te komen en die droom werd nu werkelijkheid.

Hoe ontwikkel je jouw dansvaardigheden binnen de dansschool?

Interview met danseres Jaëlla Teixeira de Oliveira van Dansschool Dazzling.Als ik iets niet snap dan vraag ik het aan mijn trainster. Ook let ik altijd goed op en luister ik naar wat mijn teamleden zeggen.

Op welke manier draagt Dansschool Dazzling bij aan jouw ontwikkeling?

Bij Dansschool Dazzling leren ze je omgaan met kritiek. Zo scheid je het negatieve van het positieve, en leer je verbeterpunten te halen uit het commentaar. Ook helpt Dazzling met het opbouwen van discipline en een goede conditie.

Aan welke danstip/-techniek heb jij het meeste gehad?

Ik kreeg vaak te horen, en zag ook aan mezelf, dat mijn bovenlichaam erg stijf was. Toen ik twee jaar geleden een jaar moderne les volgde bij Dazzling is dat veranderd. Ik kreeg er tips over en heb er aan gewerkt.

Wat is jouw absolute dansdroom?

Interview met danseres Jaëlla Teixeira de Oliveira van Dansschool Dazzling.Als ik naar een talentenjacht kijk op televisie, bijvoorbeeld The Voice, dan kijk ik meer naar de achtergronddansers dan naar de zanger(es) zelf. Het lijkt me ook ontzettend gaaf om achtergronddanseres te zijn bij zo’n goed bekeken programma en de act net iets sterker te maken met mijn dans.

Welke dansvoorstelling of -film heeft nou echt impact op jou gehad?

Via mijn school heb ik meegedaan aan een dansvoorstelling samen met professionele dansers. Het was een super ervaring en leuk om een deel van een echte productie te zijn.

Meer inspiratie