Dansen op werk

PREVIEW: 5 vragen aan Sophie Verdaasdonk

Even lekker bewegen tijdens een drukke werkdag? Wat ga je dan precies doen en waar is het zo goed voor? Je leest in het komende nummer van Dans Magazine waarom managers opzoek zijn naar oplossingen voor burn-out en lichamelijke klachten. Wij lichten een tipje van de sluier.

Door Joost Groeneboer

Sophie Verdaasdonk en Jacqueline de Kuijper organiseren op 17 mei in Utrecht de conferentie Dance@Work. Voor managers die zoeken naar oplossingen voor burn-out en lichamelijke klachten en naar meer cohesie binnen hun teams. En voor out of the box denkende dansprofessionals die willen weten hoe zij dans en beweging in het bedrijfsleven kunnen inzetten.
 ‘In andere culturen, zoals Azië, doen ze het al langer. Maar voor Nederland is het best wel nieuw. Het is nog niet een algemeen geaccepteerd iets. Voor veel Nederlanders is dans toch iets geks of ingewikkelds. Wij laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn…’

Wat kunnen we verwachten tijdens Dance&Work?

‘Allereerst willen we iedereen laten ervaren wat dat is, dansen op het werk. We zetten dus gelijk een energizer in. Maar het belangrijkste zijn de workshops. Over dans en sociaal welzijn, over een betere lichaamshouding – dansers staan bekend om hun mooie, rechte houding. Over non-verbale communicatie en hoe dans je zelfvertrouwen, je persoonlijk leiderschap versterkt. Je kunt niet voor jezelf opkomen als je niet goed in je lijf zit. Bij dans en sociaal welzijn gaat het echt om de verbintenis met elkaar. Voor mij is dans een manier om beter met elkaar om te gaan en de wereld een stukje beter te maken.’ 

Wil je alle 5 de vragen en antwoorden lezen? Je leest het in het komende nummer van Dans Magazine dat omstreeks 13 april verschijnt. Wil je dit nummer niet missen, maar ben je nog geen abonnee? Profiteer vóór maandag 2 april 16:00u. van de introductieaanbieding, dan krijg je dit nummer thuis.