Style coach Chedwa Polak

Maak kennis met Style Coach Chedwa Polak

Jarenlang stond Chedwa Polak in het werkveld als professionele showdanseres. Ze danste onder andere in producties van Joop van de Ende en de Andre van Duins Revu. Nu is ze actief als Style Coach. Een rol waarin ze duizend en een taken op zich neemt. 

Wie is Chedwa Polak?

Ik ben een geboren artiest. Als klein meisje was ik al gefascineerdChedwa Polak als danseres door dans, mode, muziek. Kortom, alles op het gebied van performen en entertainment. Het grootste deel van mijn leven heb ik professioneel gedanst. Mijn droom om danseres te worden is uitgekomen!

Als meisje van 7 jaar begon ik met klassieke dansles bij het Scapino Ballet, waarna ik andere dansstijlen ging ontdekken in de dansstudio bij Helen le Clerq. Na de middelbare school ging ik een allround dansopleiding volgen bij Benjamin Feliksdal‘s The Modern Jazz Dance Centre. Tijdens mijn studie deed ik veel praktijkervaring op, door in de avonduren dansles te geven aan volwassenen en met
medestudenten op te treden bij muziekprogramma’s zoals Top Pop.

Op 14-jarige leeftijd verdiende ik een extra centje bij, door kleding te verkopen in hippe boetieks in Amstelveen en Amsterdam. Van dat geld kon ik naar New York en Houston om met veel verschillende docenten volop te trainen in de beste dansscholen.

Als danseres de wereld rond

Na mijn opleiding ging ik naar Parijs, waar ik maar liefst 15 jaar als danseres werkte met grote internationale artiesten in theaters in Parijs, Mexico, San Remo, Egypte, Senegal, Israël en Japan. Nog een droom die uitkwam!

Teruggekomen in Nederland danste ik in diverse tv-shows en in het theater voor producties van onder andere Joop van den Ende. Met de Andre van Duin’s Revue tourde ik het hele land door. Ik trad onder andere op in Carré en het Muziektheater. Tegelijkertijd gaf ik les bij Lucia Marthas, verschillende sportscholen en vele andere dansopleidingen.

Een carriere-switch voor Polak

Na een sabbatical volgde ik een opleiding voor sportinstructeur en werkte ik in verschillende sportcentra. Toch ging ik weer terug in de verkoop van damesmode en stylingadvies in het hoger segment. Dat bracht mij toch niet de voldoening die ik zocht. Daardoor ging ik op zoek naar wat ik het liefst zou willen doen door middel van het volgen van bewustwordings trainingen bij de beste coaches uit Amerika en Nederland. Door de diepte in te gaan bij de kern van mijn gevoel, kwam ik erachter dat ik het liefst al mijn opgedane kennis overbreng aan eenieder die van mij kan leren en die ik kan inspireren.

Polak als Style Coach

Met mijn kennis en ervaring bied ik verschillende diensten en mogelijkheden aan:

1. Style Coach in Amsterdam

Personal shopping, shoppen voor de klant of een garderobecheck bij de  mensen thuis. Daarin kijk ik wat de klant wel en niet moet dragen en geef ik bijpassende tips en inspiratie. 

Ik coach en bied trainingen, workshops en lessen aan voor dans- en theaterscholen, het bedrijfsleven en de showbizz (artiesten). Iedereen die
verbetering of aanpassing wil aanbrengen aan zijn of haar lichaamshouding, lichaamstaal, beweging en verbetering van het postuur door middel van bewustwording en oefeningen.

2. Maken van modeflitsen

Ik maak modeflitsen naar wens voor warenhuizen, winkels en boetieks. Indien gewenst ben ik ook in te huren als ladyspeaker.

3. Showbizzcoach en auditie voorbereider

Als professioneel danseres weet ik hoe belangrijk het is om op een auditie te zorgen dat jij eruit springt en daardoor door de selectie komt. Ik zie vanuit ervaring en kennis wat je nodig hebt om door de auditie of talentenjacht te komen. Met mijn coaching boekt iedereen succes.

Voor podiumartiesten die al een bestaande show hebben en daar een kenner naar wil laten kijken, hou ik me ook zeer aanbevolen.

4. Sexy in Heels les of workshop

Ik leer iedereen om vrouwelijk te lopen en te dansen op hakken. Daarbij gebruiken we zwoele sexy muziek. Met een Sexy in Heels les of workshop worden de deelnemers bewust van hun eigen lichaam. Na afloop weet iedereen wat hun mooie kanten zijn. Daarom zowel leerzaam als fun.

5. Gastvrouw bij evenementen

Dit doe ik omdat ik het heerlijk vind om te entertainen en te presenteren. Zodoende ben ik in te huren voor allerlei evenementen.

6. Loopbaanbegeleiding en dans

Ik laat de klant of het talent naar zichzelf kijken. Qua houding, qua beweging, qua lopen; op die manier kun je zelf waarom verbetering nodig is. Vanuit mijn danservaring zie ik ook meteen of er iets aan de lichaamstaal verbeterd kan worden. Als danser ben je tenslotte 24/7 bezig met het trainen van techniek, lichaamshouding en performen. Samen wordt bepaald of de houding, beweging, dans goed is of beter kan. 

Polak: 'er wordt steeds minder aandacht besteed aan houding, performance en presentatie'

Style coach Chedwa Polak Laatst was ik naar een ''open dag'' van een bekende dansopleiding in Amsterdam. De studenten waren alleen met zichzelf bezig, deden een dansles en keken alleen naar zichzelf in de spiegel. Zij vergaten te performen voor het publiek! Dat is echt een kwalijke zaak.

Dans is performen, een boodschap over brengen aan het publiek. Bij een gebrek hieraan voel ik oprecht een teleurstelling. Daarom kunnen ook opleidingen mij benaderen, om een workshop in performen te komen geven. 

Ik doe nu waar ik in uitblink en leuk vind om te doen! Mensen blij maken en laten stralen daar haal ik mijn voldoening uit! - Chedwa Polak

Wil je meer weten over de diensten die Style Coach Amsterdam Chedwa Polak aanbiedt? Kijk dan op haar website of bel voor vragen. 

Meer inspiratie