Bhangra

De Bhangra is een eeuwenoude volksdans uit Punjabi in Noord India, ooit bedoeld om het binnenhalen van de oogst te vieren. Tijdens de viering werd er vaak bhang gerookt (hash), vandaar de naam bhangra voor de dans en de muziek. In Amerika kan je al in diverse sportscholen lessen nemen in Bhangra.

Over Bhangra

Kenmerkend en essentieel voor bhangra is het aanstekelijke ritme van de dhol, een druminstrument dat met een stok en een twijgje wordt bewerkt, tegenwoordig ook vaak met een drumcomputer nagebootst. De thumbi, een snaarinstrument procuceert het hoge, tokkelende geluid. Bhangra wordt nu veel uitgevoerd op bruiloften en feesten en is ook te zien in Bollywood films. Zowel bij mannen als vrouwen is de dans populair.

Bhangra op sportscholen

In Amerika is de dans een rage in sportscholen en dansstudio's, het zal niet lang meer duren voor deze dansworkout  in Nederland ook op veel plaatsen te beoefenen zal zijn. Er zijn al scholen waar je lessen en workshops in Bollywood dansen en Bhangra kan volgen.

Bron New York Times

Nieuws - 15 jan 2012

In Amerika kan je al in diverse sportscholen lessen nemen in Bhangra. De Bhangra is een eeuwenoude volksdans uit Punjabi in Noord India, ooit bedoeld om het binnenhalen van de oogst te vieren.

Abonneren op Bhangra