Dansschool Wesseling

Dansschool Wesseling

Buitenwatersloot 327, 2614 GS Delft

Dansschool Wesseling bestaat al sinds 1939. Op dit moment wordt de dansschool gerund door de derde generatie met Bart en Jascha Wesseling. In 1939 begon Lou Wesseling met het geven van danslessen in een zaaltje van Hotel/Café De Kroon op de hoek van de Houttuinen. Later heeft hij deze zaal gekocht. Lou danste bij de Professionals met Rita Slob, die tot op heden nog steeds actief is in de dansschool.

Op zaterdag 3 juni is de nieuwe dansschool van de familie Wesseling officieel geopend. Wethouder Ferry Förster hield een toespraak en benadrukte het belang van Dansschool Wesseling in Delft. Het is niet alleen de plek om dansen te leren, maar ook een ontmoetingsplaats. Het rode lint werd door Loek Wesseling sr en Rita Slob doorgeknipt (zie foto). Veel Delftenaren hebben van dit duo les gehad. Burgemeester Bijsterveld was ook aanwezig. Zij en de wethouder hebben ook een dansje gewaagd op de prachtige dansvloer van het nieuwe danspaleis. Want daar is iedereen het wel over eens, Het is werkelijk prachtig geworden. Het openingsbal was uitverkocht en het werd een groot feest. De avond werd nog extra bijzonder door grandioos optreden door Wereldkampioenen Neil en Katya Jones uit Engeland. Neil heeft 8 jaar bij Dansschool Wesseling gedanst en benadrukte in zijn dankwoorden het belang van de familie Wesseling voor zijn carriere. Hij zei ook dat hij nergens in de wereld zo'n mooie dansschool had gezien.

Dansschool Wesseling is ambassadeur van Dans Magazine. Dans je bij deze dansschool? Dan betaal je maar € 15,- voor een heel jaar Dans Magazine! Kijk snel verder
 

Nieuws - 13 mrt 2011

Op zaterdag 12 maart werden in Almere de Nederlandse Kampioenschappen Latin dansen gehouden. In de hoofdklasse dansten Niels en Gwyneth van dansschool Wesseling zeer overtuigend.

Abonneren op Dansschool Wesseling