Balletstudio Marieke van der Heijden

Agamemnonstraat 44 - 1076 LW Amsterdam 

Deskundig en bevlogen

Balletstudio Marieke van der HeijdenKlassiek ballet, een dansvorm met een lange en rijke geschiedenis. Nog steeds springlevend! Ons team van deskundige en enthousiaste vakdocenten dragen graag hun liefde voor ballet over. In een stimulerende omgeving uitgedaagd worden en vorderingen maken? Daar staan wij voor.

Balletstudio Marieke van der Heijden staat tot ver buiten Amsterdam bekend om het hoge niveau en de prettige sfeer. Wij werken gedisciplineerd en hechten belang aan het op de juiste manier aanleren van de prachtige ballettechniek, maar altijd met respect voor de individuele mogelijkheden van onze leerlingen. We verliezen daarbij het dansplezier en de creatieve- en muzikale ontwikkeling van onze leerlingen niet uit het oog. Iedereen die gemotiveerd is om ballet te leren is van harte welkom bij ons.

De balletstudio werkt samen met de Nationale Balletacademie. Dit is een in Nederland unieke situatie en geeft aan dat de balletschool, onder de bezielende leiding van Marieke, is uitgegroeid tot de kwaliteitsballetschool die het momenteel is.

Alle lessen vinden plaats in de sfeervolle balletstudio’s van de Nationale Balletacademie aan de Agamemnonstraat 44 in Amsterdam Zuid. Doel is om binnen hetzelfde gebouw een totaalpakket van ballet aan te bieden en een directe uitwisseling tussen amateurs en pre-professionals te realiseren. Jaarlijks stromen de meest getalenteerde en gemotiveerde leerlingen door naar de Nationale Balletacademie.

Balletschool Marieke van der Heijden opende in 1979 haar deuren onder leiding van Loes Jongejan. Twintig jaar later nam Marieke de leiding over. Na 12 jaar in de prettige, maar kleine studio aan de Leidsekade gewerkt te hebben, maakten we in 2011 de sprong naar de sfeervolle en grote studio’s van de Agamemnonstraat. Inmiddels dansen wekelijks ruim 350 leerlingen bij ons.

Balletstudio Marieke van der Heijden is ambassadeur van Dans Magazine. Dans je bij deze dansschool? Dan betaal je maar € 9,99 voor een heel jaar Dans MagazineKijk snel verder

Abonneren op Balletstudio Marieke van der Heijden