Docentencursus ‘Verklaring van Bekwaamheid’ Dansbelang

dansbelang
Vanaf zomer 2019 organiseert Dansvakorganisatie NBDO Dansbelang een deeltijdcursus voor dansdocenten die – om wat voor een reden dan ook – nooit een docentenopleiding hebben gevolgd, maar wel al redelijk wat ervaring hebben in het lesgeven. Vaak is er bij hen een behoefte om de eigen kwaliteit te verbeteren en om een ‘bewijs’ van professionaliteit te hebben dat enigszins vergelijkbaar is met een diploma. Na het met goed gevolg doorlopen van de cursus (inclusief een stage)  worden de docenten opgenomen in het Kwaliteitsregister van NBDO Dansbelang.

De workshops vinden plaats op 6 zondagen verspreid over het seizoen 2019-2020, op een centrale plek in Nederland. Docenten van alle dansstijlen zijn welkom! De bedoeling is om deze cursus steeds jaarlijks te laten plaatsvinden.

Er is een mooi team met vakdocenten bij betrokken die de lessen gaan geven, zoals Rozemarijn van Berkel voor Bewegingsanalyse, Maurice Berger voor Methodiek Klassiek Ballet, Joan van der Mast voor Methodiek Moderne Dans en Esther Nederpelt voor Methodiek Jazzdans. Ook werkt Melvin Fraenk mee aan de cursus voor de Methodiek van Urban Dance en Jacky Westerhof voor Methodiek Flamenco. In onze ‘mini-opleiding’ zullen zij ieder vier workshops van 2 uur verzorgen om de cursisten weer helemaal up-to-date te krijgen met hun specialisaties. Daarnaast krijgen de deelnemers lessen in Anatomie & Blessurepreventie van fysiotherapeut Freek van der Donk en in Pedagogiek & Psychologie en Werkplannen Maken van Saskia Sap.

Het is voor dansdocenten ook mogelijk om losse modules uit de cursus te volgen, bijvoorbeeld alleen het onderdeel Anatomie & Blessurepreventie of het onderdeel Methodiek Flamenco. Dan ontvang je bij de laatste workshop een certificaat van alleen dit onderdeel.

Er is nog een beperkt aantal cursusplaatsen beschikbaar voor seizoen 2019-2020 en aanmelden kan nog tot en met 14 mei 2019. Voor opgave en meer informatie over bijvoorbeeld de lesinhoud, de data en de kosten kijk op  www.dansbelang.nl/2018/12/dansdocentencursus-voor-een-verklaring-van-bekwaamheid/

dansbelang

 

 

Abonneren op Docentencursus ‘Verklaring van Bekwaamheid’ Dansbelang