Balletdocentopleiding van de Association of Russian Ballet and Theatre Arts in Nederland!

Een opleiding tot balletdocent in de Vaganovastijl en -methode

Tijdens de opleiding leer je les te geven in deze stijl aan kinderen en volwassenen, vanaf het hele begin tot en met academieniveau. Je leert vooral gedegen les te geven. Dit omvat goede instructie en demonstratie, maar ook individuele en groepscorrecties, evaluatie van je leerlingen, je lessen en jezelf, lessenplannen maken, werken volgens de syllabus van de Association of Russian Ballet and Theatre Arts en weten wanneer je welke passen introduceert bij leerlingen.

Daarnaast krijg je theoretische vakken zoals dansgeschiedenis, anatomie en psychologie. De balletdocentopleiding is erkend door de Board of Dance Qualifications and Training BDQT.
De opleiding bestaat uit heel veel hospiteren, lesgeven onder begeleiding, zelfstudie en het schrijven van essays. Dit kun je allemaal doen op een manier die past in jouw agenda, als je de opdrachten maar vervult binnen de daarvoor gestelde tijd. Veel vrijheid dus in je planning terwijl je toch een duidelijk kader hebt.

Lesgeven is een vak en deze opleiding leert je dat vak grondig uit te oefenen. Om toegelaten te worden heb je het balletdiploma ‘Intermediate Level’ van de Association of Russian Ballet and Theatre Arts nodig. Dit diploma kun je in Nederland behalen bij de Almeerse Stichting voor Danskunst. Om dit vereiste niveau te behalen, zul je gedurende een aantal jaren 4 á 5 dagen in de week moeten trainen.

Er wordt veel van je verwacht! Voor deelname aan de balletlessen doe je auditie. Hou de website in de gaten voor de eerstvolgende auditie! Of kom je eerst naar de Open Dag? Doe je mee met de Oriëntatiecursus of zien we je bij de Zomercursus? Hier kun je kennis maken met de opleiding en een indruk krijgen van jouw eigen niveau volgens de Arbta en het niveau dat je kunt bereiken via deze opleiding.

Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op onze website: www.danskunst.com

Balletdocentopleiding van de Association of Russian Ballet and Theatre Arts in Nederland!

Abonneren op Balletdocentopleiding van de Association of Russian Ballet and Theatre Arts in Nederland!