T.r.a.s.h.

Het Tilburgse dans/performance gezelschap T.r.a.s.h. staat bekend om haar compromisloze voorstellingen, waarin het voortdurend grenzen opzoekt. Vanaf een kruispunt van artistieke disciplines breekt het telkens met traditionele normen van theater en dans.

Artistiek leider en choreograaf Kristel van Issum draagt een concept uit gebaseerd op de hedendaagse cultuur, de hartslag van onze tijd en het tonten van mensen, hun lichaam, hun worsteling en hun lot. De rauwe en energieke bewegingstaal stelt zich synchroon aan klassiek georiënteerde live muziek en een specifieke decorstijl. Vanuit een intense verstrengeling van de disciplines dans, performance en muziek maakt T.r.a.s.h. vervreemd en heftig danstheater.

T.r.a.s.h. toont mensen en hun conditie in staat van emotionele spanning en de relatie met zijn buitenwereld vanuit een haast duistere invalshoek. T.r.a.s.h. heeft belangstelling voor de krochten en dwaalwegen van de menselijke geest; voor de psyche in de verdrukking; voor de ontmaskering van de persoon; en voor de zoektocht naar de zielenpijn in sociale relaties.

T.r.a.s.h. wordt structureel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Tilburg.

Voor meer informatie kijk op de website van T.r.a.s.h.

 

Mein Liebling  © T.r.a.s.h.
Review - 22 nov 2016 - Joost Goutziers

T.r.a.s.h. bloedt en T.r.a.s.h. bloeit. Het zit in zak en as, want geen subsidie. Tegelijkertijd toont het dansgezelschap uit Tilburg met de nieuwste voorstelling Mein Liebling  dat het na een moeilijke periode grote stappen en toonaangevend blijft in de danswereld van Zuid-Nederland. Gezien: 17 november 2016

Foto: Paul van Weert - Auf Wiedersehen
Review - 13 okt 2015

Het kan niet vreemd of duister genoeg bij T.ra.s.h. Dit was ook weer merkbaar in het nieuwe 'Auf Wiedersehen'. Het was de eerste keer dat Annemarie Cools een stuk van dit dansgezelschap zag, maar zeker niet de laatste keer.

Nieuws - 19 feb 2013

Van zaterdag 2 maart tot en met vrijdag 29 maart vindt Festival Artdanthé plaats in De NWE Vorst in Tilburg.

Abonneren op T.r.a.s.h.