Chassé Theater

Het Chassé Theater biedt toneel, opera, dans, muziek, musical, cabaret en film in al hun verschijningsvormen. Met de verscheidenheid van zijn programma is het Chassé Theater uniek in Nederland. Geen enkel theater biedt deze diversiteit, van grote Broadway-musicals tot kleine vlakke-vloer experimenten, van symfonische orkestmuziek tot uitheemse volksmuziek en van avondvullend klassiek ballet tot post-moderne dans en film.

Met de bouw van het Chassé Theater op het Chasséveld tussen het stadskantoor en de kloosterkazerne was de weg bereid om in Breda een serieuze en solide theatercultuur op te bouwen. Het Chassé Theater presenteert nu zo'n 500 theater voorstellingen en 3.400 filmvertoningen per seizoen. Het succes van de cinema leidde in 2002 tot de bouw van een derde filmzaal. In totaal bedient het Chassé Theater in een seizoen gemiddeld ruim 400.000 bezoekers. In 2008 had het Chassé Theater een bezoekersrecord van 413.000 bezoekers voor film, theater en zakelijke verhuringen. Dankzij de gunstige ligging in het zuiden van Nederland, tussen de Randstad en Vlaanderen, bereikt het Chassé Theater een breed regionaal publiek en bij veel voorstellingen ook een nationaal en soms zelfs internationaal publiek. 

Nieuws - 6 feb 2014

De Franse choreografe Maguy Marin presenteert woensdagavond 26 maart haar dansvoorstelling Nocturnes in het Chassé Theater in Breda. Voorafgaand aan het optreden is er een voorbespreking.

Abonneren op Chassé Theater