Op Roakeldais

Iedere zomer vindt het Internationaal dans- en muziekfestival Op Roakeldais plaats in Warffum. Hier zijn dansgroepen uit diverse werelddelen te bewonderen. Door middel van dans, zang en muziek laten deze deelnemende landen het publiek kennismaken met hun cultuur. Het festival organiseert ook workshops, talentenjachten en andere activiteiten gericht op kinderen.

Internationale dansgroepen

Het festival Op Roakeldais staat bekend om de internationale en folklorische sfeer die de dansgroepen met zich meebrengen. Door de kostuums en de choreografieën zijn het bijzondere dansvoorstellingen die de verschillende culturen goed weerspiegelen. De dansgroepen komen dit jaar uit Bulgarije, Colombia, Finland, Indonesië, Kenia, Paraguay, Puerto Rico, Rusland, Spanje, Tsjechië, Wit-Rusland en Nederland.

Dansparade

Op de zaterdagmiddag speelt het festival zich af in de binnenstad van Warffum met de Dans Parade. De dansgroepen trekken in een parade door de straten van Warffum en eindigen vervolgens weer bij het festival. In de middag zijn er verder ook diverse workshops te volgen en dansvoorstellingen te bekijken. Ook op de laatste dag van het festival zijn er voorstellingen en workshops. Tevens is er deze dag de talentenjacht ‘Young Talent Day’ voor singer songwriters van de Popacademie. 

Meer informatie over het festival of de kaartverkoop is te vinden op de website van Op Roakeldais.

Abonneren op Op Roakeldais