Bruiloft

Zo verzeker je als bruidspaar een onvergetelijke eerste bruiloft dans

De eerste dans van het bruidspaar is dé manier om het trouwfeest af te trappen en de sfeer er goed in te brengen. Wij vertellen je wat de leukste dansstijlen zijn voor een onvergetelijke eerste dans waarvan je gasten op zullen kijken! 

Wat houdt de eerste dans in? 

Laten we het eerst even hebben over wat de eerste dans precies inhoudt. Traditioneel gezien wordt de eerste dans uitgevoerd door het bruidspaar, die voor het eerst als echtgenoten met elkaar dansen. Dit gebeurt meestal aan het begin van de avond receptie. De eerste dans is oorspronkelijk een romantische ballroom dans. Maar, zoals bijna alles op jullie trouwdag, mag je de dans uitvoeren hoe je dat zelf wil en hoe je je daar prettig bij voelt! Wij raden daarom aan om een dansstijl uit te zoeken die bij jullie past. Wij helpen je graag op weg met wat inspiratie. 

The sway 

Als jij en je partner geen ervaren dansers zijn of als jullie niet zo veel tijd hebben om te oefenen, dan is deze dansstijl voor jullie weggelegd. Bij deze dans wieg je samen langzaam heen en

weer. Dit is een rustige dans waar niet veel inspanning en aandacht voor nodig is. Dit betekent dat al jouw aandacht op je partner kan worden gevestigd, en jullie ultiem kunnen genieten van dit speciale moment. Een bijzonder liedje dat helemaal bij jullie relatie past, maakt deze eerste dans compleet. 

De Waltz 

De Engelse Waltz is een klassieker, waar je niet fout mee kunt gaan op een bruiloft. De basis van deze dans bestaat uit een aantal vaste stappen en wat zwierige draaien. De dans is elegant, vloeiend en is makkelijk om uit te voeren. Het goede nieuws is dat je hier niet veel oefening voor nodig hebt. Binnen no-time heb je ‘m onder de knie! 

De Foxtrot 

Wanneer slow-dance niet helemaal jouw ding is, maar je toch een romantische en elegante eerste dans wil neerzetten, is de Foxtrot perfect. Deze dans wordt uitgevoerd op medium-tempo muziek en bevat een 4/4 maat. De dans bestaat uit langzame en snelle stappen die samen een vloeiende beweging vormen. 

Rumba 

Latin style dansstijlen zijn over het algemeen wat lastiger om onder de knie te krijgen. Je hebt er wat tijd en inspanning voor nodig, maar dan heb je ook wat. Een van de makkelijkere Latin style dansen is de rumba. Deze dans is gefocust op vloeiende heupbewegingen. De Rumba vergt wat instructie en oefening, maar is zeker haalbaar als beginner! 

Salsa 

Een salsa dans is een goede manier om te stralen op de dansvloer en indruk te maken op de gasten. Salsa is een energieke dans die de sfeer er goed in zal brengen. Maak je maar klaar om de heupjes los te gooien! De gepassioneerde bewegingen en ritmische draaien van salsa voegen romantiek en dynamiek toe aan de speciale avond. 

Bachata 

Bachata is de perfecte combinatie van gezelligheid en romantiek. Het is iets rustiger dan salsa, wat het intiemer maakt. Bij bachata staan de danspartners dicht tegen elkaar. De dans bestaat uit een combinatie van heupbewegingen, zijwaartse stappen en draaien.

HipHop 

Zijn jij en je partner echte hiphop lovers? Waarom verrassen jullie je gasten dan niet met een originele hiphop-choreografie! Met de juiste oefening en voorbereiding, zal deze eerste dans gegarandeerd een succes worden en de sfeer er goed inbrengen. 

Flashmob 

Verzamel wat van je beste vrienden en familieleden en maak samen, of met behulp van een choreograaf, een flashmob routine. Voor degene die niet bij de flashmob betrokken zijn, zal het een geweldige verrassing zijn. Bij een flashmob begint het bruidspaar met hun eerste dans. Langzamerhand komen er op gezette tijden steeds meer deelnemers bij. Samen zullen jullie een onvergetelijk spektakel neerzetten. 

Dansles 

Om te verzekeren dat jullie een dans neer zullen zetten waarvan alle gasten zullen opkijken, is het aan te raden om wat danslessen op de checklist bruiloft te zetten. Met behulp van een goede choreograaf hebben jullie niets te vrezen. En vergeet vooral niet te genieten tijdens de eerste dans!