Dansers blessure

Welke zorgverzekering Univé kan ik het beste kiezen als danser?

Als danser is het van belang dat je op het gebied van zorgverzekering je zaakjes goed geregeld hebt. Of het nu je beroep is of als je danst als amateur, het is fijn om goed terecht te kunnen wanneer je bijvoorbeeld een blessure oploopt. In Nederland is er keuze uit zowel diverse basis- als aanvullende verzekeringen. Hoe jouw totale pakket eruitziet, dat hangt hoofdzakelijk af van je eigen wensen. Verwacht je het komende jaar orthodontiekosten te maken voor jezelf of jouw kind? Denk je dat de tandartsrekening dit keer een stuk hoger zal worden dan normaal? Of verwacht je alternatieve zorg nodig te hebben? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf onder andere kunt stellen om erachter te komen of en welke aanvullende verzekering(en) slim zijn om af te sluiten. Wat sowieso belangrijk is, is dat je op zijn minst over een basisverzekering beschikt. Kies je bijvoorbeeld voor de zorgverzekering Univé, dan biedt deze al een brede dekking. 

Waarom een goede zorgverzekering belangrijk is voor dansers

Een goede zorgverzekering is essentieel voor dansers, omdat het je de nodige dekking biedt voor blessures en medische kosten die kunnen ontstaan als gevolg van de fysiek veeleisende aard van je beroep. Zo kun je zorgeloos blijven dansen en kun je altijd toegang krijgen tot de benodigde medische zorg en revalidatie om je passie te blijven uitoefenen. Wel zo fijn natuurlijk! Hoe maak je nu de juiste keuze op het gebied van verzekeringen?

Dit moet je weten over de aanvullende verzekeringen

Heb je belang bij een zorgverzekering Univé, dan is het handig om te weten dat de beschikbare aanvullende verzekeringen grotendeels afhankelijk zijn van je keuze voor de basisverzekering. Kies je bijvoorbeeld voor Zorg Select, de verzekering die je minimaal op zak moet hebben, dan heb je enkel keuze uit een budgetpakket als aanvulling. Dit zijn bij Univé het Zorg Budget Pakket of het Zorg Budget Plus Pakket. Met beide krijg je enkele fysiotherapiebehandelingen vergoed en maakt €75 preventiebudget er deel van uit. Wil je verzekerd zijn van een vergoeding in het geval van tandheelkundige hulp, dan is het Zorg Budget Plus Pakket de enige optie. Hiermee ontvang je een vergoeding van 75% tot €250. 

In welke situaties biedt aanvullende verzekering uitkomst?

Voor zowel de basisverzekeringen Zorg Basis, Zorg Geregeld en Zorg Vrij geldt dat er drie andere aanvullende verzekeringen voor je klaarstaan. Dit zijn Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en Aanvullend Best. Deze bieden een aanzienlijk uitgebreidere dekking dan zoals die gelden voor de budgetpakketten. Zo krijg je met Aanvullend Goed 9 fysiotherapiebehandelingen per jaar en ontvang je alternatieve zorg vergoed tot €200. Wil je maximaal verzekerd zijn, dan wordt er vanuit Aanvullend Best tot 20 fysiotherapiebehandelingen betaald en kun je tot €500 vergoed krijgen voor alternatieve behandelingen. Andere onderwerpen waar je over na dient te denken, zijn bijvoorbeeld anticonceptie, reisvaccinaties, aanschaf nieuwe bril of lenzen en bevalling en kraamzorg. 

Zo belangrijk is afsluiten tandartsverzekering

Wil je (ook) verzekerd zijn tegen tandartskosten, dan bestaan er speciaal hiervoor ook drie verschillende pakketten, in de vorm van Tand Goed, Tand Beter en Tand Best. Met allemaal ontvang je sowieso een 80% vergoeding voor tandheelkundige zorg. Tot op welke hoogte dit vergoed wordt, dat hangt sterk van het gekozen pakket af. Met Tand Goed is dit tot €250 per jaar, terwijl Tand Best maximaal €1.000 per jaar te bieden heeft. Heb je hulp nodig na een tandongeval, dan is het een schrale troost dat je in elk geval kunt rekenen op een vergoeding tot €10.000 per ongeval. Over pech gesproken: je kunt bij deze verzekeraar ook kiezen voor een Zorg Pech Pakket, dat uitkomst biedt bij een ongeval. Er is keuze uit Hulp op Reis en Hulp na een Ongeval. Om er snel achter te komen wat de beste optie is voor jouw specifieke situatie is er de keuzehulp op de website.