Foto via Pexels

Wat te doen nu de dansscholen dicht zijn?

Helaas zijn de dansscholen weer dicht vanwege de lockdown. Je moet nog even geduld hebben totdat je je favoriete bezigheid weer kunt uitvoeren. Tot die tijd moet je je zien te vermaken op een andere manier. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je thuis kunt doen, van lekker relaxen tot bewegen of  je oude hobby oppakken. De mogelijkheden zijn er wel, je moet er alleen net even op komen. Zo kom je de lockdown wel weer door.

Pak je favoriete boek of magazine erbij

Een hele fijne bezigheid om tijdens de lockdown te doen is lezen. Lezen werkt ontspannend, is goed voor je en bovendien is het fijn helemaal in een verhaal te kunnen duiken. Herlees je favoriete boek of probeer eens iets totaal anders. Niet iedereen leest graag boeken, dan is een magazine natuurlijk ook een fijne optie. Weet je niet wat je moet lezen? Je kunt eenvoudig boeken en magazines vergelijken. Hoewel de magazines het een tijdje terug behoorlijk zwaar hadden, bestaan er nog steeds leuke magazines voor alle leeftijden. Kijk bijvoorbeeld eens bij Libelle reviews, of dat iets voor je is.

Blijf lekker dansen of kies een andere vorm van beweging

Je kunt dan misschien wel geen dansles volgen, maar dat betekent niet dat je niet kunt dansen. Zet de muziek thuis lekker hard aan ga los in je eigen woonkamer, slaapkamer of waar dan ook. Gewoon lekker bewegen op de muziek is goed, maar je kunt ook een choreografie proberen die je tijdens een les hebt geleerd. Zo blijf je toch nog een beetje bij en pak je het sneller weer op zodra de dansscholen weer starten. Je kunt natuurlijk ook je eigen choreografie verzinnen. Wie weet blijkt er wel een waar talent in je te schuilen. Naast dansen zijn er nog tal van andere vormen van beweging mogelijk. Ga er lekker op uit voor een lange wandeling, loop een rondje hard of ga thuis aan de slag met gewichten. Voor de ontspanning en om je flexibiliteit op peil te houden kun je eens een yoga les uit proberen. Zolang je iedere dag maar wat beweegt en je even buiten komt om wat frisse lucht in te ademen.

Probeer eens een nieuwe dansstijl

Is normaal gesproken hip hop helemaal jouw ding? Leer dan nu thuis eens wat meer over latindans of moderne dans en probeer eens wat choreografieën uit. Het is leuk om je dans kennis uit te breiden en kennis te maken met verschillende stijlen. Als het je bevalt kun je in de toekomst wellicht eens een echte les volgen of een langere cursus doen. Hoe meer dans, hoe beter!

Bingewatch een serie

Naast beweging heb je natuurlijk ook ontspanning nodig. Soms is het gewoon heerlijk om languit op de bank de hele dag series of films te kijken. Zolang er maar wel enige balans is tussen niets doen en actief zijn. Zeker wanneer het slecht weer is buiten, doe je niets liever dan op de bank blijven zitten en aflevering na aflevering kijken. Ook een marathon van je favoriete filmserie is een optie. Zoals bijvoorbeeld Harry Potter, Lord of the Rings of James Bond. Gegarandeerd voor heel wat uurtjes kijkplezier.

Pak een andere hobby weer op

Nu je je dans hobby niet kunt uitvoeren, is het de perfecte timing om een oude hobby weer eens op te pakken. Misschien speelde je vroeger wel een instrument of vond je leuk om te knutselen, puzzelen of was fotograferen helemaal jouw ding. Tijd om je oude hobby’s weer een nieuw leven in de blazen. Er ligt vast nog een oude camera ergens op zolder te verstoffen die je weer kunt gebruiken. Denk eens terug aan je kindertijd en wat je toen graag deed. Dat zegt vaak meer over jezelf dan je denkt. Kon je het tekenpotlood niet wegleggen? Dan vind je dat nu vast nog steeds diep van binnen leuk om te doen. Het moet er alleen weer even uitkomen.

Organiseer een spelletjesmiddag of avond

Organiseer een spelletjestoernooi. Mag je maar twee mensen thuis uitnodigen? Er zijn genoeg spellen geschikt voor 3 of 4 personen en het is net zo gezellig. Woon je met z’n tweeën thuis, dan kun je natuurlijk ook prima je partner uitdagen voor een spelletjestoernooi. Een beetje competitie in huis is nooit verkeerd. Heb je al je spellen inmiddels al te vaak gespeeld en ben je ze wel zat? Schaf niet direct allerlei nieuwe spellen aan, dat is zonde. Vraag eerst eens rond in je omgeving, je kunt spelletjes namelijk ook heel goed aan elkaar uitlenen.