Spitzen

Vijf voordelen van het gebruik van een pasjeshouder in plaats van een portemonnee

Waar vroeger vaak gebruik werd gemaakt van een portemonnee, zie je nu steeds meer mensen de overstap maken naar een pasjeshouder. We hebben minder contant geld op zak en kunnen eenvoudig al onze pasjes meenemen in de houder. Dit kunnen bijvoorbeeld bankpassen, creditcards of identiteitsbewijzen zijn. Deze worden door middel van de pasjeshouder op een georganiseerde manier bij elkaar gehouden. Twijfel je om een pasjeshouder aan te schaffen? In dit artikel geven wij vijf voordelen van het gebruik ervan.

1. Compact en handig om mee te nemen

Een van de grootste voordelen van een pasjeshouder is dat deze erg compact is in tegenstelling tot de meeste portemonnees. De pasjeshouder neemt een stuk minder ruimte in beslag en is daarom eenvoudig overal mee naartoe te nemen. De houder past makkelijk in een tas, broek- of jaszak. Sommige houders kun je zelfs aan je telefoonhoesje koppelen, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

2. Goede organisatie

Door gebruik te maken van een pasjeshouder kun je al jouw pasjes goed georganiseerd meenemen. De verschillende vakjes en gleuven zorgen ervoor dat elk pasje goed en stevig opgeborgen kan worden. Daarnaast zorgt deze indeling ervoor dat je eenvoudig en snel het juiste pasje kunt vinden waar je naar op zoek bent, zonder dat je door een stapel losse pasjes hoeft te zoeken. Zo kun je al jouw belangrijke pasjes goed georganiseerd bewaren en scheelt je dit ook nog eens tijd.

3. Een goede bescherming van je pasjes

Een pasjeshouder zorgt ervoor dat al jouw pasjes goed worden beschermd. De pasjes worden geplaatst in aparte gleuven, waardoor ze worden beschermd tegen beschadigingen, buigen en breken. Wanneer je gebruik maakt van een portemonnee is de kans op beschadiging van je pasjes groter. Met een pasjeshouder weet je zeker dat jouw pasjes in goede staat blijven. 

4. Minimalistisch en stijlvol

Naast dat een pasjeshouder verschillende praktische voordelen heeft, ziet deze er ook nog eens minimalistisch en stijlvol uit. Tegenwoordig vind je een ruim aanbod aan pasjeshouders, waardoor je de perfecte pasjeshouder voor dames en heren kunt vinden die voldoet aan ieders behoeften. 

5. Stimuleert financiële discipline

In een portemonnee kun je meer meenemen dan in een pasjeshouder. Maak je gebruik van een pasjeshouder? Dan word je dus gestimuleerd om alleen de essentiële pasjes en eventueel iets briefgeld of muntgeld mee te nemen. Je hebt minder ruimte om al je kaarten en geld te bewaren, waardoor je meer bewust wordt van je uitgaven. Raak je de houder kwijt? Dan beperk je ook nog eens het verlies van je aantal pasjes.