Moveme

MOVEME! Festival voor Dans bij Podium Zuidhaege in Assen 24-26 mei 2024

Na twee succesvolle edities is het driedaagse festival MOVEME! terug bij Podium Zuidhaege. MOVEME! is hét showcasefestival voor dans in Assen waar dansers, makers, docenten, onderzoekers en liefhebbers van alle leeftijden samenkomen. Ontdek nieuw talent, leer over (inclusie) dans en geniet van voorstellingen en films die de kracht van dans belichten! De derde editie van MOVEME! vindt plaats in het weekend van 24 - 26 mei 2024 bij Podium Zuidhaege in Assen.

De curator van MOVEME! is Jack Gallagher, choreograaf en danscoach van dansgezelschap de Stilte. Samen met Jack is een uitgebreid programma samengesteld. In dit weekend ontdek je de voorstelling ‘Woman’s Work’ van Annemijn Rijk, ‘Newz’ van 044 Mime Company uit Oekraïne, workshops Peuterdans (Danskwartier) en ContaKids (Studio Gertruurd), Dans op Recept van Marlien Seinstra, uitvoeringen van onze Artists-in-Residence, de première van ‘Crossing Birds’ van Jordy Dik (Tiuri Compagnie), een inclusiedans presentatie door Jildau Kooistra én de uitreiking van de winnaars van de korte dansvideo wedstrijd. 

Nieuw dit jaar is de dansvideo wedstrijd waarin dansers hun artistieke talent kunnen tonen en daarmee een waardebon kunnen winnen van 100, 50 of 25 euro! De uitreiking vindt plaats tijdens het festival op vrijdag 24 mei. 

Meer informatie over de dansvideo wedstrijd, het programma en de kaartverkoop vind je op de website